Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
05 november 2015

NEO - Borne: de Bornse derby staat weer op het programma

Zoals bekend pakte NEO afgelopen zondag in de Lutte de eerste periodetitel door tegen de plaatselijke SV met 4-1 te zegevieren. De kroon op een mooie serie van zes gewonnen wedstrijden achtereen. Maar zoals Jan Willem van Holland in Tubantia treffend aangaf: “Deze prijs is mooi, even genieten, maar nu verder werken naar de enige echte prijs”. En dat Borne daarin de volgende tegenstander is blijft natuurlijk pikant.

Na een ietwat teleurstellend vorig seizoen heeft NEO uitgesproken minimaal een periode te willen pakken. Nadat je dat, ondanks een beroerde seizoenstart, nu al gelukt is en je na acht wedstrijden bovenaan de ranglijst staat mag je ook eigenlijk best uitspreken dat je voor dat ene ultieme doel gaat!

Zoals al vaker aangegeven is de vierde klasse A een klasse van uitersten. Elke week vallen er wel verrassingen te noteren en gezien het feit dat NEO het enige team is dat een constante serie heeft neergezet is de koppositie niet eens zo onlogisch. Ook afgelopen vielen er verrassende uitslagen te noteren bij Berghuizen – RSC, UD W – OIdenzaal en Sp. Overdinkel – Almelo.

Je kunt je blind gaan staren op de 18 punten die achter elkaar bijeen werden gesprokkeld, maar gelukkig heeft NEO met Jan Willem van Holland een zeer realistische trainer die ook bij overwinningen nadrukkelijk de pijnpunten benoemt. Tegen de Lutte was de oefenmeester verre van tevreden gezien het bij vlagen slordige spel van zijn ploeg. Gelukkig kon de erg vroeg opgelopen achterstand nog voor de thee gerepareerd worden, maar zo’n tegentreffer past een beetje in het beeld van andere wedstrijden zoals tegen RSC en UD W waar ook eerst op achterstand gekomen moest worden om vervolgens wel 100% geconcentreerd de strijd aan te gaan. Dat NEO goed kan voetballen heeft het elftal meerdere malen laten zien, maar dan moet je elke wedstrijd koppelen aan een gezonde wedstrijdmentaliteit.

Onze goede buren van BVV Borne beleven een wat ander seizoen dan vorig jaar en helemaal onlogisch is dat niet. Het stoppen van Willian Swienink en Danny de Jonge en het vertrek van Sander Post en de twee Wilhelminaschoolspelers was op zich al een aderlating, maar de geelzwarten hebben ook nog te kampen met een paar vervelende blessures waardoor het voor Edwin Louwes steeds weer puzzelen is welke elf spelers hij aan de start laat verschijnen. Maar welke mannen ook in de basis zullen beginnen, de derby is en blijft speciaal en ondanks dat NEO op voorhand licht favoriet lijkt zullen de verschillen ook dit keer klein zijn. Net als vorig seizoen toen beide clubs “op vijandelijke bodem” in tamelijk gelijk opgaande wedstrijden de overwinning konden vieren.

We hopen uiteraard op veel publiek een boeiende en sportieve wedstrijd, die zoals gezegd al op zaterdagvond gespeeld wordt en wel om 19.30 uur.

Als opwarmertje speelt NEO F1 om 18.00 tegen Borne F1. Een mooie uitdaging voor NEO, want Borne F1 is dit seizoen een geweldig team dat de ene overwinning na de andere laat noteren. Dat belooft wat voor de toekomst!

 

Reacties