Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
21 juni 2018

NEO - Concordia Wehl, ultieme herkansing voor plek in de tweede klasse

En toen kwam daar op woensdag als een donderslag bij heldere hemel de mededeling van de KNVB dat NEO toch nog een kans krijgt om te promoveren. Het aanvankelijke ongeloof maakte al gauw plaats voor een energy boost die zijn weerga niet kent. Zou de nederlaag tegen Suryoye toch nog weggepoetst kunnen worden?

Dezelfde opluchting zal zich meester hebben gemaakt van de mensen in Wehl, waar het plaatselijke Concordia al dacht gedegradeerd te zijn naar de derde klasse door in een thriller tegen VIOD verloren te hebben na strafschoppen. Ook Concordia zal de herkansing met beide handen aan willen grijpen om dat ongedaan te maken.

Concordia Wehl kende een raar seizoen dat begon met twee nederlagen. Uit de vier wedstrijden daarna werden maar liefst tien punten behaald. Vanaf eind oktober kon de ploeg in elf echter nog maar twee schamele puntjes bijschrijven. Daarna begon het team van trainer Golstein echter aan een imposante opmars die op 29 punten bleef steken, een totaal waar je in vrijwel elke afdeling veilig zou zijn geweest. Niet echter in 2I waar een nederlaag tegen AZC op de slotdag voor Concordia tot gevolg had dat de roodwitten op een herkansingsplek belandden.

De nacompetitie verliep in het begin voorspoedig voor Concordia, want MASV (een knappe 4-2 tegen de “koopclub” van Jhon van Beukering) en VDZ (1-0 zege) werden opzij gezet. In de finale ging het echter mis. VIOD, een eerstejaars derdeklasser, won zoals eerder gezegd na strafschoppen in Wehl, waarmee de tweede klasse na een verblijf van zes jaar (inclusief zelfs een jaartje eerste klasse) over leek.

In de wetenschap dat beide ploegen elkaar nog nooit ontmoetten kunnen we op voorhand een interessant duel verwachten. De top van de derde klasse lijkt niet zoveel onder te doen voor de onderste ploegen in de tweede. Zelfs al zou dat wel zo zijn geweest zijn, dan gelden in een nacompetitie andere wetten. De spanning, de vorm van de dag en zelfs arbitrale beslissingen kunnen bepalend zijn voor zo’n duel.

Concordia scoorde dit seizoen niet overdreven veel, maar kreeg er relatief ook weinig tegen. Koen Meyer en Koen Berendsen maakten samen 15 van de 36 goals.

NEO weet wat er op het spel staat en zal ongetwijfeld dezelfde passie aan de dag leggen als tegen Suryoye. Dat moet ook wel, want anders is de missie gedoemd te mislukken.

We hopen dat de NEO-fans in groten getale naar ’t Wooldrik komen om NEO 1 aan te moedigen en wie weet kunnen we na afloop een mooi feestje vieren.

 

 

 

Reacties