Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 februari 2016

NEO D1 verrast trainer/coach Prins Arnoud de eerste tijdens Bornse Optocht

Toen eind 2015 het bericht kwam dat onze trainer / coach Arnoud met Carnaval 2016 de stadsprins van Borne zou worden ontstond al snel het idee om hem tijdens de optocht te verassen.
In de keuken van huize Nijland in Borne werden in het geheim plannen gesmeed hoe dat het beste kon worden aangepakt. Vervolgens werden deze plannen in de donkere bossen van het Tusveld tot uitvoer gebracht. Een nieuwe groeps-app (niet te verwarren met de al bestaande app, Dusan!) werd opgezet om de communicatie en afstemming in goede banen te leiden. Vanaf begin januari tot Carnavalsochtend verliet menig D1-vader (sorry moeders, emancipatie is blijkbaar nog ver te zoeken in carnavalswagen-bouw-land!) ’s avonds bij het invallen van de duisternis Borne richting het Tusveld om daar de handen uit de mouwen te steken. Onder de deskundige leiding (en met name ook uitvoering!) van Marco en onder het toezicht van Opa Nijland en Opa Frans werd er menig avond gebouwd aan wat voor Arnoud toch het klapstuk van de optocht zou moeten worden. Bij het voltooien van de wagen werden ook de spelers van D1 onder strikte geheimhouding ge├»nformeerd over deze gebeurtenis. D1 Carnaval

Zaterdag 6 februari was het dan zover. NEO D1 mocht als allerlaatste wagen aanschuiven in de optocht, na de familie en vrienden van de Stadsprins. In alle vroegte werd de carnavalswagen opgehaald vanuit het Tusveld en geparkeerd achter de Azelosestraat. Aldaar werden de laatste versieringen aangebracht om vervolgens richting de start te gaan. Tegen half 2 kwam ook onze wagen in beweging en dat was de start van een leuke middag. Ruim 2 uur lang trok NEO D1 door de straten van Borne om daar op gezette tijden haar voetbalkunsten te laten zien aan het in grote getallen aanwezige publiek. Hoogtepunten waren uiteraard de confrontatie met trainer, coach en Stadsprins Arnoud en het massale lang zal ‘ze?’ leven voor ‘kroonprins’ Wout i.v.m. zijn verjaardag ingezet door de Burgemeester op het Dorsetplein. Als afsluiting mocht D1 samen met Arnoud en zijn familie en vrienden bovenop de prinsenwagen voor een mooie groepsfoto waarna het hele gezelschap richting Kulturhus is gegaan…het was nog lang onrustig in het dorp!
Woensdag wordt de platte wagen afgebroken en gaat hij op stal. Hopelijk niet voor lang en kan hij in het voorjaar wederom gebruikt worden voor een rondje door het dorp. In dat geval mag Arnoud er ook bij op!

D1 Carnaval 2

Reacties