Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
13 april 2016

NEO Dames 1 eerste kampioen? Er zijn meer NEO-teams in de race!

Na de spetterende overwinning op UD W van afgelopen zondag (10-0) hebben de dames van NEO (NEO VR1) de titel voor het grijpen. In een rechtstreeks duel met DTC ’07 (een directe concurrent) kan zondag in Tilligte het kampioenschap behaald worden. De eerste wedstrijd werd indertijd met “slechts” 3-1 gewonnen, dus een gelopen koers is het zeker niet.

Maar er zijn nog meer teams die dit voorjaar de kampioensvlag kunnen hijsen. Over NEO 1 wordt het nodige geschreven en dat team kan op 24 april in Enter eventueel de platte wagen op.

Maar wat te denken van NEO ZA2? Het elftal staat bovenaan, met Achilles E 3 in de achtervolging met evenveel verliespunten. Maar ook SDC ’12 5 kan nog een belangrijke rol spelen, zeker omdat op 30 april NEO en SDC nog tegen elkaar spelen in Borne. Prachtig slot van de competitie!

NEO B1 kan zichzelf wel voor de kop slaan dat er recent vijf punten werden verloren tegen laagvliegers Quick ’20 en de Tukkers, maar door het verslaan van koploper de Tubanters is het team weer helemaal terug in de race! B1 moet nog vier wedstrijden spelen. Ook de nacompetitie kan nog behaald worden.

NEO B4 doet het harstikke goed en heeft maar drie punten achterstand op de koploper. Helaas staat het team toch slechts op plek vijf, waardoor een kampioenschap waarschijnlijk net te hoog gegrepen is, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Een beetje vergelijkbare situatie heeft NEO C4. Drie punten achter op de koploper, maar “slechts” plek vier. Er zijn nog wel veel onderlinge duels, dus wie weet.

In de voorjaarscompetitie van de hoofdklasse staat NEO E1 keurig derde. Maar met nog diverse onderlinge duels te gaan zijn de kaarten echt nog niet geschud!

NEO E6 staat ook maar drie punten achter de nummers één, en ook daar zijn meer kapers op de kust met minder verliespunten. Maar er zijn nog wel vier potjes te spelen.

Ook een mooie derde plek voor NEO E9, maar de bovenste twee teams lijken moeilijk in te halen, zeker omdat E9 er niet meer tegen hoeft te spelen.

Nee, dan NEO E11……dat team staat samen met Almelo E3 aan kop! Op 7 mei, de laatste speeldag, treffen beide teams elkaar in Almelo. Een spannende ontknoping lijkt in het verschiet te liggen.

Voor de toppers van NEO F3 wacht ook een spannend slot van de competitie. Ze staan maar drie punten achter koploper SC. Enschede F2, waarvan afgelopen zaterdag met 3-1 werd verloren.

Een gedeelde koppositie is er ook voor NEO F4. Die plek wordt gedeeld met Luctor E2 en dat team komt op 23 april naar Borne. Een echte topper dus!

NEO F6 is alleen koploper! Alle zeven wedstrijden werden gewonnen. Het wordt spannend daar, want F6 speelt nog tegen beide achtervolgers, beide van ATC ’65. Komende zaterdag speelt F6 uit tegen ATC F9.

Tot slot de meiden van NEO F12M. Maar drie punten achter de koploper, maar er zijn veel meer kapers op de kust, dus of het kampioenschap erin zit?

Terug naar de Girlpower-afdeling. Ook NEO MA1 is nog niet kansloos voor de titel. Het aantal wedstrijden in hun afdeling ligt erg ver uit elkaar, zodat de stand wat vertekend is. Sparta MA1 lijkt de grootste kanshebber, maar dat team moet op 14 mei nog naar ’t Wooldrik.

NEO 2 mag zeker niet onvermeld blijven. Het kampioenschap gaat naar Rigtersbleek 2, maar de weg naar de nacompetitie ligt nog helemaal open, hetzij via de tweede plaats, hetzij via de derde periode. Het tweede speelt nog vier wedstrijden.

Ook de gelouterde mannen van NEO 35+ 1 staan bovenaan in hun competitie bovenaan. Er is daar nog één speeldag (met drie wedstrijden) te gaan.

Als klap op de vuurpijl gaat NEO B3 een heuse bekerfinale spelen. Op 14 mei (13.00 uur) wordt er in Aalten gespeeld tegen DEC’10 B1.

Voor genoemde NEO-teams een heerlijk slot van de competitie, want als je nog ergens om speelt is dat gewoon gaaf!

Vrijwel alle andere NEO-teams hebben een mooi voorjaar gedraaid en staan op een keurige plek in de ranglijst. Maar waar je ook staat….als je maar met plezier hebt gevoetbald!

We wensen ALLE NEO-spelers en – speelsters een erg leuk slot van de competitie toe!

Reacties