Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
21 december 2015

NEO Dames 1 Winterkampioen!

De vergelijking met NEO 1 dringt zich al snel op:  de tweede wedstrijd van het seizoen verloren, maar daarna een indrukwkekkende reeks.
Waar NEO 1 zich twee weken geleden reeds winterkampioen mocht noemen, viel die eer zondag 20 december jl. ten beurt aan de DAMES 1 van NEO.
Dit seizoen  zou onder leiding van de nieuwe trainer Pascal Appelman en elftalleidster Monique Korf, na het kampioenschap van  twee jaar geleden en daarna tweede en derde plaatsen, weer een gooi naar de titel worden gedaan.
Het seizoen begon overtuigend met een ruime overwinning op TVC’28.
Daarna volgde de wedstrijd tegen concurrent Zenderen Vooruit. Waar NEO de gehele wedstrijd de betere was, maar verzuimde één van de vele kansen te benutten, kwam de al oude voetbalwet weer eens boven waarbij de tegenstander, als je zelf niet scoort, dat wel doet.  Daamee werd deze vroegtijdig in het seizoen gespeelde topper, helaas met 0-1 verloren.

Daarna een reeks van overwinningen, waarbij de 9-3 uit bij Tubantia wel een erg memorabele was (een 2-1 achterstand, in de tweede helft binnen 5 minuten omgezet in een  5-2 voorsprong met werkelijk schitterende goals!)
Tussendoor een onterechte 4-4 gelijke eindstand bij Delden.
Omdat ook alle concurrenten voor de titel bleven winnen (alleen Delden won thuis van ZV), moest in de decembermaand  tegen alle directe concurrrenten worden geprobeerd plek 5 te verruilen voor een hogere positie op de ranglijst.
Dat is gelukt, en hoe!
Eerst werd nummer 4, DTC’07, thuis met 3-1 verslagen.
Daarna volgde de return tegen de nummer 1: Zenderen Vooruit. Na een slechte eerste helft, waarbij ook de wind een bepalende rol speelde hetgeen resulteerde in een 1-0 achterstand, werd in de tweede helft werkelijk alles uit de kast gehaald om een uiteindelijk verdiende 1-2 overwining uit het vuur te slepen. Op basis van verliespunten nu virtueel koploper. In de stand echter nog steeds 4e.

Om winterkampioen te worden  moesten dus nog eerst de wedstrijden tegen de nummers 2 en 3 worden gewonnen. De wedstrijd tegen de nummer 2, Wilhelminaschool, begon dramatisch: binnen een half uur 0-3 tegen een fysiek sterkere, maar vooral ook beter voetballende tegenstander.
Voor rust zette NEO 1 een schijnbaar kansloze uitgangspositie in een iets beter perspectief door de achterstand te verkleinen tot 2-3. Na rust een ander NEO. Na de 3-3 viel nog wel de 3-4, maar met enig geluk én goed voetbal werd de achterstand omgebogen in een 7-4 overwinning. Voor de winterstop alleen nog de inhaalwedstrijd uit tegen de, nu naar de vierde plek gezakte, dames van Manderveen op het daar altijd lastig te bespelen veld. Vanwege blessures en enkele afwezigen moest het elftal worden aangevuld  met enkele A spelers. Ook nu werd een 1-0 achterstand bij rust omgebogen in een 1-3 overwinning.

De winterkampioen was bekend. Waar ZV nog enigszins voorbarig op haar site de conclusie had getrokken dat ZV zich de winterkampioen mocht noemen, gaat die titel na een werkelijk formidabele decembermaand, verdiend naar de dames 1 van NEO. Met 1 punt voorsprong op ZV en een doelsaldo van + 47 (64-17) tegen + 38 voor ZV.
Het seizoen is pas op de helft, maar indien de dames zo doorgaan en met name ook in de eerste helft van de wedstrijden proberen niet telkens op achterstand te geraken, kan het zo maar zijn dat naast NEO 1, ook NEO DAMES 1 een succesvolle gooi naar de titel doen.

December 2015, Wim Roetgerink

Foto’s: www.svdelden.nl

NEO VR1 c

Reacties