Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
08 september 2019

NEO deelt de bekerpunten met de Zweef: 2-2

Op het mooie sportpark Gagelman in Nijverdal kruiste NEO vanmiddag de degens met eersteklasser de Zweef, een club die het, net als NEO, veelal met eigen jongens doet.

Het was NEO-kant een wat tam duel, zeker in vergelijking met de duels tegen Rigtersbleek en TVC. De ploeg van van Holland was meestal de bovenliggende partij, maar stond door een uiterst merkwaardig misverstand halverwege wel met 1-0 achter. Heuver kon ineens zomaar doorlopen en omspeelde Tim Huisstede eenvoudig.

Bas Spenkelink had voor de thee twee riante mogelijkheden tot een NEO-goal, maar eerst zijn zijn lob naast en vervolgens trof hij een zwevende goalie op zijn pad.

Na de thee boog NEO de achterstand vlot om. Eerst was aanvoerder Jochem Stam attent na een vlotte aanval via Wessel Bom en Ron Spoler: 1-1.

De mooiste goal viel korte tijd later. Bas Spenkelink zette zelf een aanval op, bezorgd de bal bij Wessel Bom en diens voorzet werd door Spenkelink fantastisch ingekopt: 1-2

De strijd leek gestreden, want NEO controleerde het duel en zag Rick ten Tusscher ook nog de late raken na een mooie vrije trap. De gelijkmaker viel echter toch. Wessel Bom liet zich door een slim passje binnendoor verrassen en daaruit kon Lars Spijkerman beheerst de gelijkmaker aantekenen, 2-2 en tevens de eindstand.

Het duel werd gekenmerkt door het goede debuut van Mats Velner en de invalbeurten van JO19-1-spelers Marijn Slamp en Mike Engelsman.

Dor dit resultaat zal NEO komende zaterdag van Enter Vooruit moeten winnen om door te bekeren. Het wordt het eerste thuisduel in de oefencampagne. Op ’t Wooldrik wordt om 18.00 uur afgetrapt.

 

 

 

Reacties