Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
02 november 2014

NEO doet goede zaken in Enter

Op het werkelijk prachtige sportpark Krompatte heeft NEO 1 goede zaken gedaan door SV Enter met 3-1 te verslaan. NEO stond al na 5 minuten met 2-0 voor en dat bleek een goede basis voor de overwinning.

Iets te laat van huis vertrokken betekende waarschijnlijk dat je als toeschouwer 2 goals hebt gemist. Al na 3 minuten stoomde Pascal van Berkum op over de rechtervleugel en leverde een voorzet af die door Kees Vreeswijk bij de 1e paal tot doelpunt werd gepromoveerd. In de volgende aanval was het alweer raak. Max Brunninkhuis nam een vrije trap die in eerste instantie werd weggekopt. Pascal nam de “afvallende bal” echter ineens uit de lucht en met een fraaie boog bleek doelman Brinks kansloos: 0-2. Prachtige goal en een droomstart voor NEO.

Nadat Mauro Lohuis helaas al na een kwartier geblesseerd uit moest vallen (alweer een blessure nadat Stijn Harms deze week een hersenschudding opliep) deed SV Enter na een kleine 20 minuten wat terug. Een duel werd niet kordaat genoeg aangegaan en Nijenhuis profiteerde oog in oog met Bob Peterman: 1-2. De eerste 25 minuten speelde NEO goed en die fase werd afgesloten met een fraaie aanval waaruit Tim Bijker hard inschoot, maar de bal net genoeg gekraakt werd om naast te gaan. Enter bewaarde zijn kruit voor de slotfase van de 1e helft. Eerst huppelde een voorzet langs alles en iedereen net voorlangs en in de slotseconde had Bob een prachtige redding in huis om toch nog met een voorsprong te gaan rusten.

Na de thee bepaalden de gastheren gedurende een klein kwartier het spel. Een vrije trap ging net naast en een treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. NEO kreeg nadien steeds meer controle, mede doordat er met enorm veel beleving gespeeld werd, maar Jan Willem van Holland constateerde wel dat zijn ploeg veel te weinig rust nam om de zeeën van ruimte goed uit te spelen en de wedstrijd definitief te beslissen. Toch lukte dat 20 minuten voor afloop wel. De knetterhard werkende Sjoerd Groothuys leverde een voorzet af vanaf de linkervleugel, waarna er vervolgens op de rand van het strafschopgebied een overtreding begaan werd. Max wist wel raad met de vrije trap en vond het kleine gaatje naast de Enter-goalie: 1-3 (zie foto). De wedstrijd bleek daarmee gespeeld, want ondanks dat Enter nog een keer vlakbij een doelpunt was (de bal ging via de kluts op miraculeuze wijze voorlangs) had NEO de score ook nog uit kunnen bouwen. Na een ruime blessuretijd bleef de 1-3 echter op het scorebord staan en was NEO 3 belangrijke punten rijker.

Omdat behalve de Tukkers alle “topploegen” punten morsten schuiven veel ploegen heel dicht naar elkaar toe in een klasse waar elke week wel verrassingen blijken op te treden. Het beste voorbeeld zijn onze overburen van BVV Borne die vorige week ongenadig op hun broek kregen in Reutum, maar op deze speeldag het sterke EMMS heel knap onderuit haalden! NEO staat inmiddels op 3 punten van de 2e plek en dat is gezien de personele problemen knap. Uiteraard vertoont de ranglijst een iets vertekend beeld vanwege het ongelijk aantal gespeelde wedstrijden.

Voor NEO wacht zondag UD Weerselo dat veel beter kan dan de ranglijst doet vermoeden en het NEO knap lastig kan gaan maken. Daarna is er een pauze van 2 weken vanwege een beker-/inhaalweekend en de verplichte rustdag vanwege het oneven aantal teams in 4A. Mocht NEO de wedstrijd tegen het team van Jordy Vos met goed gevolg afsluiten dan kan daarna eens rustig gekeken worden wie het “lazaret der geblesseerden” kan gaan verlaten, daarmee ook het geplaagde NEO 2 ontlastend. Ook komende zondag bent u uiteraard van harte welkom om de jonge NEO-ploeg te komen steunen. FC Twente speelt helemaal in Dordrecht en Heracles pas om 16.45, dus….”wat let oe”…..?


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties