Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
20 maart 2016

NEO doet goede zaken met 5-1 winst op de Lutte

Zoals al eerder gememoreerd…….je moet bij de wedstrijden van NEO vroeg binnen zijn, anders mis je goals. Ook nu scoorde de tegenstander al in minuut één de eerste goal van de wedstrijd. NEO bleek echter een maatje te groot voor de SV de Lutte en op de 5-1 overwinning viel dan ook niets af te dingen.

Toen doelman Martijn Jacobs de bal vlak na de aftrap twee keer met de handen beroerde besloot de goed en rustig leidende scheidsrechter Menkhorst tot het geven van een indirecte vrije trap. De bal werd feilloos in de rechterhoek geschoten en NEO kon net als vorige week meteen tegen een achterstand knokken. NEO - de Lutte d

Dat deed het met verve want met vlot combinatiespel werden de gasten met de rug tegen de muur gezet.  Nadat Pascal van Berkum en Job Ravelli nog kansen misten was net na een kwartier wel raak. Pascal bediende Job bij de tweede paal en de achterstand was weer rechtgetrokken: 1-1 (zie hoofdfoto). De spelers vierden de treffer met Jan Willem van Holland die deze week één van zijn beste vrienden plotseling verloor. Een mooi gebaar!

NEO ging in een hoog tempo verder en nadat de gasten bijna in eigen doel hadden geschoten leek Sander Oude Munnink de 2-1 te maken. Zijn kopbal uit een corner ging echter rakelings naast. Het was uitstel van executie want even later viel de 2-1 alsnog: Sander bediende Job die zijn tweede van de middag liet aantekenen.

NEO bleef grossieren in kansen. De zeer actieve Tim Bijker stuitte net op de doelman en de rebound van Pascal kon net binnen het strafschopgebied gekeerd worden door dezelfde goalie. Mauro Lohuis kopte vervolgens net over en nadat de Lutte twee keer dreigend was van afstand werd Tim Bijker’s werklust beloond. Een pass op maat van Wout Deterd zette hem alleen voor de doelman en de 3-1 was een feit.

Vlak voor de thee wist Sander Oude Munnink met een mooi gedrukt schot met links de 4-1 op het scorebord te zetten, waarmee de wedstrijd eigenlijk al gelopen was.

In de tweede helft hoefde NEO niet meer zo nodig en kon de Lutte ook niet de benodigde vuist maken om de wedstrijd te laten kantelen. De ongrijpbare Pascal was vanaf het begin steeds dreigend, maar óf zijn slotpass was net niet goed, óf zijn afwerking te onzorgvuldig. NEO kreeg een aantal dotten van kansen, maar nadat de Lutte er ook twee kreeg, waarvan één een redding op de doellijn van de goed invallende Jochem Stam nodig had, scoorde de thuisclub toch de 5-1. Max Brunninkhuis bediende Pascal op maat en diens stift was uiterst fraai en effectief. Nadat Jochem nog een keer de doelman testte en Jason Kimmels net overschoot, was de koek op en kon NEO constateren dat de buren van BVV Borne mee hadden geholpen de voorsprong op de ranglijst tot negen punten uit te bouwen.

Een mooi uitgangspunt met nog zes wedstrijden te gaan. Na een vrij paasweekend is het op zaterdag 2 april (om 19.30 uur) weer tijd voor de Bornse derby. NEO gaat op bezoek “aan de overkant”. Uiteraard zal Borne alles in het werk stellen om het huzarenstukje in Saasveld tegen de dorpsgenoot te herhalen.

Een uitgebreide voorbeschouwing kunt u te zijner tijd lezen op deze- site.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties