Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
22 oktober 2014

NEO doet zichzelf ernstig tekort bij Berghuizen

Toen na een forse defensieve fout Berghuizen al binnen de minuut op voorsprong kwam tegen NEO hielden de meegereisde trouwe supporters hun hart vast. Waar ging dit op uitdraaien? Hun angst was echter ongegrond, want na een minuut of 20 begon het door blessures geteisterde en daarom zeer jeugdige NEO steeds beter te spelen en had eigenlijk al voor de thee op gelijke hoogte kunnen komen. Een paar fraaie aanvallen konden echter niet bekroond worden met een doelpunt, ondanks dat o.a. Mauro Lohuis, Max Brunninkhuis en Pascal van Berkum er dichtbij waren. Een aantal keren was ook de slotpass onder de maat waardoor een kans verloren ging.

Na de thee bleef NEO scherp in de duels, combineerde goed en was daarom voortdurend de bovenliggende partij. Er werden diverse kansen gecreëerd, maar het vizier stond net niet scherp genoeg. Berghuizen beperkte zich tot wat counters die meestal in de kiem gesmoord konden worden, hoewel het team nog wel een paar keer dreigend voor de NEO-goal verscheen. Toen Bas Smits, met nog een kwartiertje op de klok, een vrije trap van Mauro koppend tot gelijkmaker promoveerde was dat niet meer dan terecht. Vlak daarna zorgde de ingevallen Colin Neuber voor het hoogtepunt van de wedstrijd: van een meter of 20 bereikte hij verwoestend de kruising: 1-2. Een fantastisch doelpunt dat had verdiend de beslissende te zijn. Dat werd het helaas niet, want korte tijd later wist Berghuizen met een diagonaal schot de gelijkmaker te produceren nadat de rechterspits ineens wel heel vrij stond en het effectief afmaakte. Dat gebeurde ook in de slotminuut, toen een Oldenzaalse spits een 1-tegen-1 duel won en Bob Peterman kon passeren. 3-2 dus en dat was helaas niet in overeenstemming met de veldverhoudingen.

Coach Jan Willem van Holland baalde natuurlijk van de nederlaag maar was wel zeer tevreden over de manier van spelen gedurende twee derde van de wedstrijd: “Ondanks het gemis van veel ervaren spelers deden hun veelal jeugdige vervangers het uitstekend”.  Daarmee sloeg hij de spijker op de kop, want in de 2e helft maakten ook Jochem Stam en de erg sterk spelende Stijn Harms hun opwachting in de ploeg.

Voldoende aanknopingspunten dus voor de competitiewedstrijd van NEO tegen Fleringen van komende zondag.

Reacties