Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
12 oktober 2016

NEO – Eilermark: Een kraker op ’t Wooldrik

Het eind van de eerste periode nadert en met nog duels tegen Eilermark en Sportclub Enschede te gaan, met daartussen nog het bekerduel tegen Luctor, gaat NEO een paar geweldige weken tegemoet. Mooi!

Op papier is NEO – Eilermark misschien dan wel geen echte topper, maar kijkend naar de positie van NEO en de ambities van de grensbewoners dan gaat die benaming wel degelijk op.

NEO kent een meer dan uitstekende start in de competitie en, hoewel met moeite, werd ook AJC’96 afgelopen weekend aan de zegekar gebonden. De ploeg uit Losser slaagde er een groot deel van de wedstrijd in het NEO-spel te ontregelen, maar trok toch aan het kortste eind: 2-1. Het verhaal van in de hoek zitten waar de klappen vallen.

Eilermark lijkt na een desastreus begin (drie nederlagen op rij) de vorm te pakken te hebben. Tegen een andere kandidaat voor de prijzen, het alom geprezen Victoria’28, werd met maar liefst 4-0 gewonnen. De ploeg van trainer Wesley Sanders heeft de teller nu op zeven punten staan en gaat ondanks het stroeve begin ongetwijfeld hoge ogen gooien in de derde klasse A.

De blauwwitten kennen een roemrucht verleden waarin de top van het amateurvoetbal bereikt werd. Ook oud-hoofd opleidingen van NEO, Freek Huiskes, heeft er indertijd gespeeld. Uiteraard wordt er soms met argusogen naar de manier van werken van Eilermark gekeken en dat was deze zomer niet anders. De club kon half juni namelijk rond de twintig nieuwe selectiespelers verwelkomen en dat waren niet de minste. Uiteraard zijn oud-prof Ruud ter Heide en zijn teamgenoot van SVZW, Jordy Holtkamp, de meest in het oog springende namen, maar ook een aantal talenten van de Tubanters maakten de overstap. Elke club doet het op zijn eigen manier en heeft daar het volste recht toe als dat op een correcte wijze gebeurt.

Coach Jan Willem van Holland constateerde afgelopen week al dat dit soort potjes geweldig zijn voor de vele relatief onervaren NEO-spelers die op deze manier onschatbare ervaring op kunnen doen. De ploeg voetbalt fris en onbevangen maar zal dit seizoen ongetwijfeld nog een aantal keren van een koude kermis thuiskomen. Niks mis mee als je daar op termijn maar beter van wordt. Ondanks de moeizame wedstrijd bleek ook afgelopen weekend weer dat veel mensen enthousiast zijn over de manier waarop er gespeeld wordt en dat is een compliment naar iedereen die bij NEO 1 betrokken is.

NEO – Eilermark, laten we hopen op een duel met goed voetbal, mooie goals en een sportief verloop. De punten mogen op zich best in Borne blijven overigens.

NEO 2 gaat na de zeperd in Saasveld bij Victoria ’28 proberen weer drie punten bij te laten schrijven. Het duel op de Wesselerbrink begint om 11.00 uur.

Reacties