Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
26 april 2015

NEO - EMMS eindigt in een deceptie: 1-4

Een nederlaag tegen een ploeg die veel beter is kun je makkelijker verwerken dan die van deze speeldag tegen EMMS. De ploeg van Jan Willem van Holland was grote delen van de wedstrijd voetballend de bovenliggende partij, kwam zelfs met 1-0 voor, maar doordat EMMS zeer effectief was in het benutten van de soms wel heel makkelijk weggegeven kansen was de eindstand van 1-4 niet onlogisch, hoewel qua spelbeeld geflatteerd. NEO is hiermee uitgeschakeld voor een plek in de nacompetitie.

In een nogal tamme eerste helft zijn de eerste twee kansen voor NEO. Tim Bijker neemt de eerste doelpoging voor zijn rekening en vlak daarna zet Stijn Harms met een mooie pass Mauro Lohuis aan het werk. Helaas treft die het zijnet. Na een groot aantal corners van EMMS levert een scrimmage voor het EMMS doel een prachtige kans voor Kees Vreeswijk op. Helaas kan hij de bal te weinig kracht meegeven. EMMS creëert in de eerste helft niet heel veel, hoewel Steven Zonder een keer aan de noodrem moet trekken om een gevaarlijke situatie te voorkomen. Heel EMMS wil “rood” zien, maar de scheidsrechter oordeelt dat “geel” genoeg is. De volgende kans is weer voor NEO: Bas Smits heeft een halve omhaal in huis die helaas ruim over gaat. De ruststand is daardoor 0-0.

Na de pauze gaat NEO voortvarend van start. Al na vijf minuten levert een hoekschop van de ingevallen Wout Deterd de 1-0 op. Robin Oude Kamphuis prikt van dichtbij binnen. Nog geen minuut later de mooiste aanval van de middag via Bjorn Tijhuis en Pascal van Berkum. Diens inzet kan maar ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. EMMS lijkt het moeilijk te krijgen en beperkt zich tot veel lange ballen, maar dan, volledig uit het niets, levert zo’n bal wel de gelijkmaker op. Robin Eggen (randje buitenspel) is de sterkste in een 1-tegen-1 duel en prikt de bal vervolgens achter Bob Peterman: 1-1.

Er lijkt nog niks aan de hand, want NEO blijft op de aanval spelen, daarbij wel erg veel ruimte achterin weggevend. Mauro heeft bijna de 2-1 op de voet, maar zijn prachtige schot spat uiteen op de kruising. De laatste grote kans voor NEO is voor Max Brunninkhuis. Wout levert een voorzet op maat af, maar helaas zoekt Max het doel te hoog. Een kwartier voor tijd deelt EMMS een nadrukkelijke waarschuwing uit. Een identieke aanval als bij de 1-1 levert een goal op, maar omdat de bal overduidelijk met de onderkant van de arm werd meegenomen keurde de scheidsrechter de treffer, na overleg met zijn assistent, af. Heel apart dat de spelers van EMMS zo verontwaardigd zijn, want er is een greintje twijfel over het handsgeval. Het is echter uitstel van executie. NEO blijft veel ruimte weggeven en een volgende “diepe bal” wordt de ploeg noodlottig. Bob twijfelt of hij uit moet komen, doet dat niet en vanaf de rechterkant wordt de bal door de geheel vrij opkomende EMMS-speler panklaar bij de tweede paal gelegd: 1-2.

Het geloof ebt volledig weg bij NEO en ondanks een paar speldenprikjes kan EMMS naar hartenlust counteren en de NEO-defensie geeft zoveel ruimte weg dat de bezoekers zelfs nóg twee keer kunnen scoren. Eindstand 1-4 dus en dan kwam hard aan, omdat de tegenstander van vandaag echt geklopt had kunnen worden.

Eigenlijk is NEO- EMMS een dankbare wedstrijd om een seizoen samen te vatten. Bij vlagen heel aardig spelen, veel kansen creëren, maar ook heel veel missen en de goals te makkelijk weggeven. Een stuk onervarenheid is daar ongetwijfeld debet aan.

De blik zal richting het komende seizoen moeten. Jan Willem van Holland en zijn ploeg hebben laten zien dat het team veel potentie herbergt, maar de wisselvalligheid zal eruit moeten. De laatste twee wedstrijden, tegen het al gedegradeerde Sportlust en Saasveldia, zullen op een goede manier moeten worden afgewerkt om toch met een gematigd positief gevoel terug te kunnen kijken op dit “ontwikkelingsseizoen”.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties