Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
11 februari 2018

NEO gaat de bekerstrijd aan met zaterdaghoofdklasser Sparta Nijkerk

Aan de vooravond van het cruciale competitieduel tegen Sc. Enschede krijgt NEO dinsdagavond nogmaals een bekertoetje. Een toetje, meer kan het niet zijn voor de mannen van van Holland. De competitie, daarop ligt de focus en bovendien is de kans dat de beker gewonnen zal worden is nihil.

Natuurlijk heeft NEO een aantal fraaie bekeroverwinningen geboekt en de zege op Silvolde was spectaculair. Daar zal Sparta Nijkerk, een uiterst gelouterde zaterdagclub, ongetwijfeld het nodige van gedacht hebben, maar toch zal men met vertrouwen naar ’t Wooldrik reizen.

Kijkend naar de selectie van de oranjehemden dan lijkt het goed toeven in Nijkerk. Veel topamateurs en ook ex-profs vonden onderdak bij de ploeg die getraind wordt door Imdat Ilguy.

Vanaf dit jaar speelt daar bv. ook Junior Albertus, de nog jonge, ijzersterke, geblokte en snelle spits, die zijn kunsten ook al bij Emmen, WKE en HHC vertoonde. Maar ook spelers als Jan Willy Mapenga (ex-Almere City), Donny van der Wal (ex-Willem II), Sefanja Davids en Rafael Boer hebben een BVO-verleden. Voeg daarbij dat veel spelers van andere gerenommeerde zaterdagclubs de overstap naar Sparta maakten en je weet wat de tegenstander van dinsdag in potentie in huis heeft.

NEO zal met hetzelfde lef moeten spelen als in de vorige rondes om überhaupt een kans te maken. Maar Sparta is uiteraard torenhoog favoriet. Voetbal blijft echter een raar spelletje, hetgeen Bon Boys deze week bewees. Het ook niet misselijke SVZW werd door de Haaksbergenaren met 5-3 uit de beker gewipt. Wat een stunt!

Voor NEO zaak om, ongeacht het resultaat, een goed gevoel over te houden aan het duel van dinsdag, maar wat belangrijker is, geen blessures op te lopen. Daarvoor is het potje tegen Sc. Enschede van komende zondag veel te belangrijk. Het duel op ’t Wooldrik begint om 20.00 uur.

Reacties