Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
01 december 2016

NEO gaat de strijd aan met het hechte collectief van DSVD

Waar je als NEO-supporter na de nederlagen tegen Sc Enschede en de Tukkers met een wat katterig gevoel de terugreis aanvaardde omdat NEO in die wedstrijden nooit echt lekker in de wedstrijd zat, zo anders was het gevoel na Vogido. Uiteraard overheerste de teleurstelling na de 4-1 nederlaag, maar de manier waarop de het team van van Holland zich presenteerde was totaal anders. Fris en aanvallend voetbal hadden voor rust al lang en breed een voorsprong op moeten leveren, maar helaas bleef die uit. Toen de koploper na tien minuten in de tweede helft zeer gelukkig op 2-0 kwam leek de wedstrijd gelopen maar ook na de 2-1 had NEO de wedstrijd nog kunnen kantelen. Vogido liet echter zien hoe je wel effectief kunt zijn.

NEO zakte hierdoor een plaatsje op de ranglijst met zes punten achterstand op datzelfde Vogido. Om met een enigszins goed gevoel de winterstop in te gaan is het wel zaak in de laatste twee wedstrijden nog de nodige punten bij elkaar te sprokkelen.

DSVD is de voorlaatste tegenstander van de eerste seizoenshelft en de ploeg uit Deurningen is inmiddels al vijf wedstrijden ongeslagen. Afgelopen zondag verschenen de roodwitten nogal gehavend aan de start tegen de Tukkers, maar sloten dat duel toch af met een punt.

DSVD heeft een goede mix van wat geroutineerdere spelers en jeugdig talent en presteert voor een tamelijk kleine club natuurlijk geweldig. De club promoveerde in 2001 ten koste van NEO (!!) naar de derde klasse en speelde vorig seizoen zelfs in de tweede klasse, na opnieuw via de nacompetitie te zijn gepromoveerd. Dat bleek echter een te zware opgave en de ploeg eindigde als laatste. Nieuwe trainer Erik Zandstra diende derhalve een etage lager te beginnen.

Bij NEO is de ziekenboeg nog steeds niet helemaal leeg en Rogier Olthof en Mauro Lohuis zullen dan ook de laatste twee duels moeten missen. Bas Smits was zondag weer van de partij en Pascal van Berkum had best vaker kunnen scoren dan alleen de strafschop, maar bleek nog steeds erg dreigend te zijn.

In de laatste thuiswedstrijd van 2016 hopen de supporters uiteraard op drie punten, maar als dat gepaard gaat met een leuke en sportieve wedstrijd zou dat helemaal mooi zijn.

NEO 2 won opnieuw en breidde de voorsprong op de belagers uit tot vier punten. Het tweede gaat zondag bij subtopper ATC’65 al de tweede helft van de competitie in. Op Slangenbeek wordt om 11.30 uur afgetrapt.

 

Reacties