Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
31 mei 2018

NEO gaat in de eerste ronde van de nacompetitie op bezoek bij Colmschate ‘33

Omdat NEO al een week zeker was van nacompetitievoetbal kwam de laatste thuiswedstrijd, tegen Saasveldia, in een wat ander daglicht te staan. Aan de ene kant wil je ritme blijven houden, maar aan de andere kant geen blessures dan wel schorsingen oplopen. Dat was met name te merken in de eerste helft toen NEO dan wel veel balbezit had, maar verdedigend zo slordig was dat de gasten uit Saasveld met een 2-0 voorsprong de rust ingingen. Gelukkig kon deze tussenstand na de pauze door NEO worden omgezet in een 3-2 overwinning.

Elke deelnemende club in de nacompetitie zal zich realiseren dat er maar één plek is voor acht ploegen. Op voorhand lijkt Suryoye de grote favoriet voor promotie, gebaseerd op het topseizoen dat ze eigenlijk gehad hebben. Met 66 punten geen kampioen worden is eigenlijk ongekend. Maar elke club zal proberen te pieken om zodoende de vurig gewenste promotie te bewerkstelligen.

Wat wel raar blijft is het wedstrijdschema. Waar een club als Victoria zomaar drie thuiswedstrijden kan treffen, moet NEO het met louter duels op vreemde bodem doen. Je kunt je afvragen of je op sportief gebied echt over thuisvoordeel kunt spreken, maar wat te denken van recettes (in een eventuele finale wel vergoed) en kantine inkomsten?

Colmschate stelde pas op de laatste speeldag de nacompetitie veilig. In de slotfase werd een 1-0 achterstand bij Witkampers in Laren omgezet in een 2-1 zege, waardoor de ploeg Sp. Lochem van een toetje afhield.

Colmschate, getraind door Toine Rorije, beschikt over een veel scorende ploeg met maar liefst vier spelers die meer dan tien keer gescoord hebben met Jarno van ’t Hof als Torschutzenkönig. De spits scoorde maar liefst 22 keer. Wesley Hansler, ook een makkelijk scorende speler, gaat volgend jaar naar Rohda Raalte, een mooie stap omhoog.

Boegbeeld van het team is echter Sander Poll, al 39 jaar, maar nog steeds erg belangrijk voor het team. Poll gaat aan de slag als hoofdtrainer bij Overwetering, een tweedeklasser. Vrijdagavond voorafgaand aan het duel tegen NEO zullen hij en Michel Versluis “hun laatste wedstrijd spelen”. Niet echt dus, want het zal hen er veel aan gelegen zijn de nacompetitie succesvol af te sluiten.

Maar dat laatste geldt uiteraard ook voor NEO. Met de wetenschap dat de ploeg zich met elke tegenstander in 3A heeft kunnen meten, kan het zondag in Colmschate wel eens een erg boeiende pot voetbal gaan worden.

We hopen dat veel NEO-fans die de weg naar het complex aan de Stationsweg gaan vinden.

 

Reacties