Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
17 januari 2019

NEO gaat in de strijd der achtervolgers op bezoek bij Avanti

Na de teleurstellende nederlaag bij DSVD pakt NEO de draad weer op met een uitwedstrijd tegen het sterke Avanti, dat in de winterstop in Turkije ideale trainingsomstandigheden opzocht.

Avanti is een club die wel de nodige raakvlakken heeft met een NEO. Waar de andere clubs uit Glanerbrug de neiging hebben flink de boer op te gaan om hun selecties uit te breiden heerst er bij Avanti de nodige rust. Veel jonge spelers van de eigen club, net als NEO dus. Wel kwamen twee oudgedienden terug van een avontuur bij Sc Enschede.

Een topperiode zo’n tien jaar geleden leidde tot drie Avanti-kampioenschappen op rij waardoor de club vanaf 2006-2007 zelfs drie seizoenen in de eerste klasse speelde. Dat niveau wist Avanti echter niet vast houden en in een paar jaar zakten de grensbewoners af naar de vierde klasse. Daar wisten ze een nacompetitie te overleven voordat de weg omhoog werd ingeslagen aan de hand van trainer en ex-Avanti-icoon Lars Weustink.

Met nieuwe trainer Michiel Mensink (met een verleden bij NEO 2) aan het roer speelt Avanti nu voor het tweede jaar in 3A en het team presteert erg goed, ondanks het wegvallen van Stijn Huuskes, de veel scorende spits die helaas ernstig geblesseerd raakte. De enige “uitglijder” van de ploeg lijkt de nederlaag tegen Twenthe Goor, maar tegen Sportlust werd keurig gelijk gespeeld en bij de Tukkers knap gewonnen.

NEO speelde twee oefenduels na de jaarwisseling. Tegen BWO werd overtuigend met 3-0 gewonnen en ondanks dat de wedstrijd tegen ON Almelo met 3-1 werd verloren leverde NEO daar een voortreffelijke eerste helft af. Het terugkerende euvel bleek alweer het benutten van de legio kansen en ON wist daarentegen wel twee keer te scoren via uitvallen. De paralellen met “DSVD uit” lijken getrokken te kunnen worden.

NEO zou zondag goede zaken kunnen doen met een overwinning, te meer omdat de Tukkers en Sportlust elkaar zondag ook treffen. Bij een nederlaag zal het team van Jan Willem van Holland even een pas op de plaats moeten maken en dat wil het juist niet!

We vertrouwen erop dat veel NEO-fans de weg naar sportpark het Zoutendijk weten te vinden zondag!

Reacties