Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
29 maart 2018

NEO gaat in de strijd om de derde plaats op bezoek bij de Tukkers

Groot was de euforie in het NEO-kamp toen Twan Weghorst afgelopen zondag, diep in blessuretijd de verdiende 1-1 tegen Barbaros tegen de touwen kopte. Een beloning voor een nooit verzakende thuisploeg die maar bleef jagen op een goal en die uiteindelijk ook maakte.

Maar dit bonuspunt heeft louter statistische waarde als er zaterdag bij de Tukkers verloren wordt. Samen met Sc Enschede en Avanti is de Tukkers de meest naaste belager in de strijd om de zo fel begeerde derde plaats in 3A, een plek die nagenoeg zeker nacompetitie op zal leveren. De ploeg van scheidend trainer Remco Weusthof (hij gaat naar Saasveldia) staat ook bovenaan in de nog maar net begonnen derde periode en heeft dus nog twee ijzers in het vuur.

De Tukkers kent een bijzonder seizoen dat gekenmerkt wordt door hele sterke periodes, maar ook door meerdere wedstrijden waarin de ploeg niet dat kan brengen wat ze wel degelijk in haar mars heeft. De “andere zwartwitten” wonnen bv. van Suryoye, iets dat nog geen enkel ander team lukte dit seizoen. In oktober won het team echter geen enkele keer, hetgeen ertoe geleid heeft dat plek vier voorlopig hun deel is.

Afgelopen zondag won de Tukkers knap bij Avanti. Het werd maar 1-0, maar in een gelijk opgaande wedstrijd miste de ploeg ook nog een strafschop. Dat was de tweede overwinning op rij, want de week ervoor werd Juventa overtuigende geklopt met 4-1.

De kans is groot dat we ook zaterdag twee ploegen aan het werk gaan zien die goed tegen elkaar opgewassen zijn. Het was de laatste jaren niet anders. In Borne was het 0-0 gelijkspel op zich terecht, maar de Tukkers liet wel twee enorme mogelijkheden onbenut. De Albergenaren blijken keer op keer een uitermate lastig te bespelen tegenstander voor NEO, een traditie waarmee best een keer gebroken mag worden.

Hopelijk weten veel mensen op paaszaterdag de weg naar sportpark ’t Loarkamp te vinden. Er wordt om 19.00 afgetrapt.

 

Reacties