Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
16 maart 2017

NEO gaat in Losser op bezoek bij hekkensluiter AJC ‘96

Ondanks het ietwat ongelukkige gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen de Tukkers deed NEO toch relatief goede zaken omdat van de topploegen alleen Vogido erin slaagde een punt te vergaren. In de tombola die de derde klasse A heet gingen alle andere topteams onderuit, waarbij de 4-0 nederlaag van Eilermark bij WVV ’34 wel erg opmerkelijk was.

De zwartwitten gaan op bezoek bij een team dat verkeert in de hoek waar de klappen vallen. AJC won dit seizoen nog maar twee keer, de laatste keer een week geleden tegen DSVD en staan twaalf punten achter op een plek die klassenbehoud garandeert. De Lossernaren hebben behalve de plek op de ranglijst nog meer zaken om over na te denken: een eventuele fusie met KVV Losser, maar ook een mogelijke verhuizing naar het zaterdagvoetbal.

NEO leverde zoals gezegd twee punten in en dat was op basis van de hoeveelheid kansen echt zonde. Maar waar in wedstrijden tegen Suryoye en Reutum wellicht iets teveel gekregen werd viel het kwartje nu de andere kant op. Zo verloopt een seizoen eigenlijk altijd. Wel opvallend is het feit dat NEO opnieuw in de tweede helft in de problemen kwam. Dit is totaal geen conditioneel iets, integendeel juist, maar lijkt meer met concentratie te maken te hebben na een relatief goede eerste bedrijf.

De thuiswedstrijd tegen AJC leverde indertijd een erg krappe 2-1 zege op en toen lieten de gasten zien dat ze niet minder zijn dan veel andere teams in de klasse. Maar door o.a. veel blessures werden er nauwelijks punten bij elkaar gesprokkeld. Er volgde een trainerswisseling (oudgediende Hellegers staat inmiddels weer aan het roer) maar dat leverde tot nu toe alleen drie punten op tegen DSVD. De ploeg heeft weinig opties meer over behalve winnen, want met nog maar negen wedstrijden te gaan wordt de tijdsdruk groot.

Voor NEO rest eigenlijk dezelfde optie. Aan blijven pikken kan alleen als je regelmatig wint. Maar het bekende “kat in het nauw-scenario” ligt op de loer en het is aan Jan Willem van Holland en zijn manschappen de schone taak dat scenario de nek om te draaien.

In Losser wordt pas om 14.30 uur afgetrapt en we hopen dat veel fans het tripje naar Losser gaan maken.

NEO 2 moet thuis tegen Saasveldia de weg omhoog terug proberen te vinden na twee keer puntverlies op rij. De heenwedstrijd werd indertijd met 3-2 verloren.

Reacties