Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
19 april 2019

NEO gaat in Losser op zoek naar de zesde zege op rij

Nog vijf duels te gaan voordat duidelijk is of NEO, net als vorig jaar, in aanmerking komt voor de nacompetitie om promotie. Het bereiken daarvan heeft NEO in eigen hand. Of ligt er nog meer in het verschiet?

NEO deed afgelopen zondag tegen DSVD wat het moest doen, winnen. Na een puike eerste helft waren de bezoekers al op een onoverbrugbare 3-0 achterstand gezet, maar helaas was het tweede bedrijf niet echt om over naar huis te schrijven. NEO scoorde via Bas Spenkelink dan nog wel een keer, maar DSVD scoorde daarentegen zelfs twee keer. Eindstand 4-2 derhalve.

Losser hoefde zondag niet in actie te komen en coach Gerard Bos bekeek NEO met meer dan gemiddelde aandacht. Losser kwam pas gisterenavond in actie, bij Twenthe Goor. Het werd een teleurstellende 2-1 nederlaag en daardoor is de zeven punten achterstand op LSV en DSVD, die op een veilige plek staan, intact gebleven.

Voor directe degradatie hoeven de oranjehemden niet meer bang te zijn, daarvoor is de voorsprong op Victoria’28 te groot. Wat betreft directe handhaving zal de sleutel wellicht liggen bij de onderlinge duels die Losser nog speelt. Zowel met LSV als DSVD moeten de degens nog gekruist worden. Verder speelt Losser nog tegen een aantal teams dat niets meer te winnen dan wel te verliezen heeft, maar of dat per se een voordeel is.

NEO – Losser eindigde indertijd in 2-1, maar het verschil op de ranglijst was bij lange na niet zichtbaar.

NEO heeft nog een aantal zeges nodig om in elk geval nacompetitie te halen. Dat zou dan zowel via de eindstand als de derde periode kunnen gebeuren. Een zege in Losser zou op basis van de stand niet onlogisch zijn, maar bij NEO is niet alles even vanzelfsprekend…..

Reacties