Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
30 november 2017

NEO gaat met FC Suryoye strijden om de tweede plaats in 3A

NEO pakte afgelopen zondag na twee gelijke spelen weer eens een broodnodige overwinning. Het geplaagde KOSC, de rode lantaarndrager, werd in Ootmarsum met 2-0 verslagen. NEO bezit over veel meer kwaliteit dan KOSC maar dat was in delen van de wedstrijd totaal niet zichtbaar. Met wat mazzel hadden de gastheren op voorsprong kunnen komen (twee maal belandde het leer op de dwarsligger boven Bob Peterman) en wie weet hoe het duel dan geëindigd was.

NEO haalde maar bij vlagen het niveau dat het team in zich heeft. Tegen Avanti en de Tukkers leverde dat puntverlies op, maar dat bleef dit keer gelukkig uit. Koploper Barbaros won uiteraard weer, maar de tegenstander van zondag, Suryoye-Mediterraneo leed tamelijk verrassend fors verlies in de thuiswedstrijd tegen de Tukkers. Een duel dat een spectaculair scoreverloop kende, want na een vlotte 0-2 leek Suryoye de regie weer in handen te krijgen, maar werd vervolgens zeer effectief uitgecounterd door de ploeg uit Albergen, met een 3-5 eindstand als resultaat.

Door de resultaten van deze speelronde is NEO de ploeg van Walter Weghorst tot op één luttel puntje genaderd. Kortom, plaats twee staat zondag op het spel, een plek die hopelijk dit jaar wel een nacompetitieplek tot gevolg heeft.

Suryoye is in potentie ongetwijfeld een van de betere ploegen uit 3A. De ploeg bulkt van het talent en herbergt ook de nodige ervaring op hoog niveau. Ook dit jaar werd een aantal goede spelers toegevoegd aan de toch al niet beroerde selectie. Mickeal Stuut kwam terug van Victoria, Samir van Pieterson kwam over van Rigtersbleek en via Achilles E kwamen Job ter Horst en doelman Bart Reinds de gelederen versterken. Na lang blessureleed is ook ex-prof Chris Cicek weer van de partij.

NEO kan de borst natmaken dus. Vorig jaar speelde NEO thuis tegen de multi-culticlub wellicht de beste eerste helft van het seizoen en dat leverde uiteindelijk een 3-0 zege op. Wellicht geflatteerd, maar wel afgedwongen door een mooie teamprestatie. Op de Wesselerbrink werd het 1-1 en daar was NEO indertijd met meest tevreden mee.

Na een aantal duels met puntverlies kunnen beide teams zich eigenlijk niets meer veroorloven om het toch al flinke gat met Barbaros niet nog groter te laten worden.

Met twee ploegen die altijd willen voetballen zouden de toeschouwers wel eens een leuk duel kunnen gaan zien.

Reacties