Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
29 april 2022

NEO gaat op bezoek bij de noabers van ATC´65

Nog zeven wedstrijden resteren in de altijd boeiende tweede klasse J. Wat zal het een gemis zijn als straks Achilles’12, BWO en ook ATC’65 gaan ontbreken. Een groot aantal derby’s is daarmee verleden tijd, tenzij ook NEO zou besluiten de overstap naar de zaterdag te wagen. Een heel ander verhaal zou het worden als NEO’s vlaggenschip een stapje omhoog zou kunnen doen, omdat er over twee jaar sprake zal zijn van weekendvoetbal vanaf de eerste klasse.

Maar na de ruime overwinning op Barbaros en het verlies van Bon Boys kan NEO weer een koppositie verdedigen en dat gaat het doen bij ATC’65. De piepjonge ploeg van René Remie is bezig aan een qua resultaten wat wisselvallig seizoen, niet onlogisch voor een minder ervaren team. Mooie overwinningen tegen BWO, Achilles’12, Suryoye en Schalkhaar werden afgewisseld met nederlagen tegen bv. Vogido en Wijhe’92. Afgelopen zondag toonde de ploeg veerkracht door na een 2-0 achterstand uiteindelijk toch nog met 3-3 gelijk te spelen bij Vogido.

Qua eindstand valt er voor ATC bovenin niets meer te halen en de vier punten voorsprong op een nacompetitieplek lijken voor een ploeg met zoveel kwaliteit voldoende. Maar de derde periode lijkt nog wel degelijk interessant te kunnen worden voor de Hengeloërs.  Na Grol wordt daar de derde plek ingenomen en alles ligt nog open dus.

In de heenwedstrijd in Borne toonde ATC’65 zich voor rust een meer dan uitstekende tegenstander die best op voorsprong had kunnen komen. NEO toonde zich echter effectiever door wel drie keer te scoren en na rust nagenoeg niets weg te geven.

NEO had tegen Barbaros een relatief makkelijke middag, hetgeen in een marge van vijf goals werd uitgedrukt. Zondag zal NEO een tegenstander van een heel ander kaliber treffen in de wetenschap dat het helaas opnieuw een aantal spelers zal moeten missen. Desalniettemin is de selectie breed genoeg om met een goed gevoel de koppositie te gaan verdedigen. Het tripje naar Slangenbeek is kort en we hopen veel NEO-mensen te treffen daar.

Reacties