Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
15 maart 2019

NEO gaat op bezoek bij de noabers van Saasveldia

Voor NEO 1 zondag de schone taak de erg bittere smaak van de 1-0 thuisnederlaag tegen LSV weg te werken. Dat Saasveldia daaraan zeker niet gaat meewerken is echter zo klaar als een klontje. De ploeg uit Bruins City draait een heel goed seizoen tot nu toe en staat maar drie punten achter de zwartwitten.

Als Saasveldia nog aanspraak wil maken op kansen op de nacompetitie dan telt zondag alleen een overwinning. Bij elke andere uitslag nemen de kansen drastisch af, zeker omdat er met de Tukkers en WVV andere kapers op de kust zijn.

NEO kan zich totaal niet verwijten er tegen LSV met de pet naar te hebben gesmeten. Integendeel, er werd hard gewerkt en voor de pauze ook best aardig gespeeld. Maar zoals wel vaker ontbrak de absolute scherpte voor de goal en bovendien werden paal en lat ook nog eens geraakt. De goal van LSV sloeg helemaal nergens op, want de gasten verdedigden dan wel zorgvuldig, maar kwamen daarentegen nauwelijks van eigen helft af. Effectief was het wel….

Daarmee viel wel een parallel te trekken met de thuiswedstrijd tegen Saasveldia. NEO won die met maar liefst 7-1, maar die uitslag sloeg ook helemaal nergens op. Wat heet, Saasveldia had bij rust gewoon voor moeten staan en niet NEO met 2-1. Na de thee was “elk schot een haas’n” zoals ze dat in Twente plegen te zeggen. Bij NEO zat alles mee, bij Saasveldia alles tegen.

De ploeg van Remco Weusthof zal ongetwijfeld alles in het werk stellen om zich te revancheren voor die forse nederlaag. NEO moet eigenlijk ook gewoon winnen, want zoals gezegd, de concurrentie is moordend aan het worden.

Reacties