Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 december 2017

NEO gaat op bezoek bij de noabers van Saasveldia

Als je aan scorebordjournalistiek doet dan leed NEO afgelopen zondag een kansloze nederlaag. Wie de wedstrijd gezien heeft zal daar een ander beeld bij hebben. Suryoye was beter en voetbalde makkelijker dan NEO, maar de manier waarop de gasten echter aan de goals kwamen paste perfect in de sinterklaastijd. NEO werkte zich een slag in de rondte in de twee helft, kreeg ook kansen, maar Suryoye buitte de ontstane perfect en liep uit naar een ruime overwinning.

Streep eronder en de focus op Saasveldia zal ongetwijfeld het devies van Jan Willem van Holland zijn geweest. Ook de ploeg van scheidend trainer Herman Hegeman liep tegen een forse en wat geflatteerde nederlaag aan. Avanti bleek in Glanerbrug met 6-2 te sterk.

Saasveldia promoveerde vorig jaar via de nacompetitie nadat dat het jaar ervoor tegen Vogido via een ontluisterende thuisnederlaag mislukte. De blauwroden hebben al jaren een zeer degelijk team dat echter vaak te wisselend presteerde om hogerop te komen. Dat lukte vorig jaar eindelijk wel en ondanks dat het team wisselend presteert zijn ze een aanwinst voor de derde klasse. Met dertien punten staat de ploeg vast in de brede middenmoot.

Met Sjors Kenkhuis en de jonge Rens Oosterik en Thijmen Tijink heeft Saasveldia een paar makkelijk scorende aanvallers, maar aan de andere kant krijgt de ploeg ook relatief veel goals tegen.

Voor NEO de zaak na de nederlaag tegen Suryoye weer op de rails te krijgen. De ploeg zit in een wat mindere fase, maar met geweldige teamprestaties als in het bekerduel tegen HSC 2 kan tegen elke tegenstander gewonnen worden. Hopelijk kunnen er zondag weer drie punten worden toegevoegd aan het totaal om zodoende de plek in de subtop te consolideren.

De reis naar Bruins City is kort en we hopen dan ook dat veel NEO-mensen in Saasveld komen kijken.

 

 

Reacties