Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
02 februari 2017

NEO gaat op bezoek bij FC Suryoye-Mediterraneo

De oefenperiode is afgelopen en komende zondag wacht NEO met FC Suryoye een waarlijk pittige uitdaging. De multi culti club staat maar vijf punten achter op NEO en is zeer gebaat bij een overwinning.

De mannen van Jan Willem van Holland hebben een ietwat rare voorbereiding achter de rug. Geen echte trainingen tot aan deze week en een paar oefenpotjes werden afgelast. Er werd voornamelijk tegen tweedeklassers geoefend en ondanks dat dat nederlagen opleverde leerde het meteen dat NEO in elke wedstrijd niet of nauwelijks minder was dan de tegenstander. Maar de grootste eye-opener moet toch wel zijn dat ongeconcentreerdheid tegen dit soort teams dodelijk is.

Allereerst was daar KOSC. Binnen twintig minuten stond het 4-0 er werd NEO ruw wakker geschud. De rest van de wedstrijd voerde NEO de boventoon, maar het leed was al geleden.

Tegen SDC’12 speelde NEO een geweldige eerste helft, maar gaf één kans weg die prompt benut werd. Na de pauze, met veel personele wisselingen, lag het niveau wat lager.

Tegen MVV ’29 kon afgelopen zondag een parallel getrokken worden met SDC. Na een zeer knullige tegentreffer speelde NEO de ploeg uit Harbrinkhoek voor rust helemaal weg en stond halverwege met 3-1 voor. Maar als je vervolgens het eerste kwartier na rust maar wat “aanklooit” dan is de 4-3 nederlaag gauw verklaart. Op de foto ziet u de 3-1 van Mauro Lohuis die weer fit is na zijn blessure.

Op dinsdagavond werd er nog tegen Drienerlo gespeeld, ook een derdeklasser. Met veel andere spelers in het basisteam werd met 2-1 gewonnen.

NEO zal zondag tegen Suryoye een hele wedstrijd bij de les moeten zijn anders kon 2017 wel eens vervelend starten. De club uit Enschede kent een zeer wisselvallig seizoen. Prachtige overwinningen tegen Vogido en Victoria, maar ook forse tikken van bv. de Tukkers en Eilermark. In de laatste wedstrijden van 2016 waren er weer speelminuten voor Chris Cicek die na lang blessureleed wellicht ook zondag beschikbaar is. De ex-prof kan aanvallend gezien wel eens een forse kwaliteitsimpuls blijken voor de mannen van Theo Vonk.

In september 2016 won NEO de thuiswedstrijd met 3-0 en dat was met name collectief een sterke prestatie, maar toen was ook al duidelijk dat Suryoye over erg veel goede spelers beschikt. Uiteraard hopen we op een herhaling van het resultaat en dat op die manier de fraaie tweede plek gecontinueerd kan worden.

Graag tot zondag op sportpark Wesselerbrink Midden waar om 14.00 uur wordt afgetrapt.

 

 

Reacties