Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
05 april 2018

NEO gaat op bezoek bij het geplaagde Juventa '12

Net zoals de week ervoor tegen Barbaros wist NEO in de absolute slotfase van de wedstrijd bij de Tukkers alsnog een gelijkspel te behalen. Waar dat tegen de koploper als een enorm winstpunt werd gezien had NEO er tegen de Tukkers wellicht meer uit kunnen halen. Na een matige eerste helft waarin de Tukkers op een wel erg goedkope wijze aan de openingsgoal kwam leek NEO een nederlaag tegemoet te gaan toen de counterende thuisclub halverwege het tweede bedrijf op 2-0 kwam.

NEO was voortdurend de bovenliggende partij, maar kon dat niet in de score tot uitdrukking brengen. De Tukkers bleek veel effectiever en leek de drie kostbare punten dan ook thuis te houden. Gelukkig bleken Pascal van Berkum en Twan Weghorst trefzeker in de laatste tien minuten en bleef de voorsprong op de Albergenaren intact.

Juventa zit in de hoek waar de klappen vallen en de fusieclub uit Wierden staat op een nacompetitieplek. De ploeg van vertrekkend trainer Niek Woesthuis speelt echter nog wel tegen vrijwel alle andere staartploegen (zelfs twee keer tegen Reutum) en hoeft echt nog niet te wanhopen. Op paaszaterdag liep Juventa tegen een enorme oorwassing aan. De ploeg speelde goed in de eerste helft, kwam ook op voorsprong, maar gaf in de tweede helft niet thuis waardoor Saasveldia tot maar liefst 7-1 uit kon lopen. Dat men die afgang tegen NEO uit wil wissen lijkt een zekerheidje.

Voor NEO resteren nog acht duels (vier uit en vier thuis) waarin de ploeg op twee fronten kan blijven strijden. De derde plek in de eindranglijst en de strijd om de derde periode. De vele gelijke spelen van de laatste weken hebben er wel toe geleid dat NEO zich echt niet veel puntverlies meer kan veroorloven. Dat Juventa veel lager staat zegt in deze fase van de competitie dan ook helemaal niets, kijk naar de 3-0 winst van KOSC op Sc Enschede afgelopen week. Ook blessures en schorsingen kunnen beslissend gaan worden in de slotfase van het seizoen, alsmede de vele inhaalduels die sommige ploegen nog moeten spelen.

Net als bij de Tukkers het geval was hopen we dat veel NEO-supporters de weg naar ’t Lageveld zullen vinden.

 

Reacties