Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
20 april 2017

NEO gaat op bezoek bij het voor klassenbehoud vechtende Tubanters

Na de verdiende overwinning tegen Juventa’12 werd er in het NEO-kamp wat wisselend gereageerd op de overige uitslagen. De periodetitel van Eilermark betekent dat de tweede plek op de ranglijst nagenoeg zeker geen recht zal geven op een vervangende periodetitel. De achterstand op Vogido is daarentegen echter nog maar drie punten waarbij de koploper nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Daarmee komt meteen het belang van het duel van komende zondag naar boven. Om in de race te blijven zal er gewonnen moeten worden op het Diekman, anders kan elk scenario de ijskast in. Dat dat geen appeltje-eitje zal worden zal duidelijk zijn. Het jonge team van Tim Somberg zit in het lopende seizoen in de hoek waar de klappen vallen, maar heeft niettemin nog volop kansen om directe degradatie te ontlopen. De achterstand op WVV’34 is slechts drie punten en dat is met nog vier duels te gaan geen onoverbrugbare kloof. De oudste club van Enschede speelt bovendien nog tegen twee clubs uit de staartgroep. Aan motivatie zal het derhalve niet ontbreken bij de blauw-zwarten.

NEO won dan wel tegen Juventa, maar qua rendement is er nog wel wat voor verbetering vatbaar. Jan Willem van Holland was zeer tevreden over de eerste helft van zijn ploeg, waarin geconcentreerd en goed combinerend werd gespeeld, maar de beloning in de vorm van een treffer bleef weer eens uit. Dat de lucky goal van Pascal van Berkum de overwinning opleverde was terecht, maar ook typerend.

Laat het afgedwongen geluk maar een opmaat zijn voor de laatste vier duels. Twente en Heracles spelen zaterdag al en PSV-Ajax begint zondag pas om 16.45, dus we hopen dat veel mensen NEO komen steunen in Enschede

Reacties