Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
22 oktober 2021

NEO gaat op bezoek bij titelkandidaat Eilermark

Na de achteraf bezien misschien wat teleurstellende puntendeling tegen Suryoye-Mediterraneo kan NEO voor komend weekend de borst opnieuw natmaken als het team op bezoek gaat bij alweer een oude bekende, Eilermark uit Glanerbrug, toch ook een van de ploegen waarvan je mag uitgaan dat ze om de bovenste plaatsen gaan strijden, zeker na de selectie-upgrade van afgelopen zomer. De blauwhemden staan één schamel puntje achter op NEO en Achilles’12.

Beide teams hadden afgelopen weekend een duidelijke link. Waar NEO er niet slaagde met tien tegen elf te winnen maakte Eilermark het bijna onmogelijke andersom juist wél waar. Bij een 1-0 achterstand tegen Barbaros kregen twee spelers rood, maar toch wist de ploeg met twee man minder de achterstand om te buigen in een 3-1 zege, voorwaar een topprestatie na een nogal tumultueus duel.

NEO speelde de minste van de vier duels en het zal nooit te bewijzen zijn, maar het om kunnen gaan met een overtalsituatie leek de ploeg parten te spelen. Voeg daarbij het feit dat een aantal spelers niet het niveau van de week ervoor haalden en de terechte 2-2 is daarmee verklaard.

Bij Eilermark was het deze zomer eigenlijk “business as usual”. Veel nieuwe namen maakten hun komst naar de Ekersweg bekend en dat waren in dit geval niet de minste, want het bijna complete eerste elftal van Sportlust maakte de overstap.

Het zal voor trainer Wesley Sanders een uitdaging worden om van die enorm grote selectie een eenheid te smeden. Iedereen wil immers spelen. Aan de andere kant is een brede selectie een vereiste om in een seizoen van 26 wedstrijden goed te blijven presteren.

Komende zondag zal hij in elke geval al enigszins moeten improviseren, want Desmond Holtman en Farough Saadi liepen tegen een rode kaart aan, net als hun coach trouwens.

Het is voor NEO te hopen dat een paar van de vijf afwezigen van afgelopen zondag weer inzetbaar zullen zijn om de gelouterde ploeg uit Glanerbrug het hoofd te bieden. Mocht dat niet het geval zijn, dan is er ook geen man overboord, want zowel tegen Barbaros als Suryoye was NEO voetballend de bovenliggende partij.

Het belooft een enerverend potje te worden zondag in Glanerbrug en we hopen dat veel supporters het korte tripje naar het grensdorp zullen ondernemen.

Reacties