Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
05 oktober 2017

NEO gaat op bezoek bij titelkandidaat Sc Enschede

Na twee relatief gemakkelijk gewonnen wedstrijden staat NEO zondag voor een echt grote uitdaging. Het team van Jan Willem van Holland gaat op het Diekman de strijd aan met “Traditionsverein” Sportclub Enschede. Ook de ploeg van Paul Krabbe wist middels overwinningen op Avanti en Oldenzaal de volle buit van zes punten te behalen.

Na de promotie vanuit de vierde klasse, het dieptepunt in de clubgeschiedenis, heeft Sportclub het voor wat het eerste team betreft weer aardig op de rit. Op een of andere wijze weten de zwarthemden de laatste twee jaar diverse goede spelers aan zich te binden, waarvan een aantal al eerder bij de club hadden gespeeld, maar in de roerige jaren waren vertrokken. Met Kevin Tuin en Patrick Schipholt stopten dan wel twee gewaardeerde krachten, maar met Carlos Jonkers en Ron Rietman en de van een blessure herstelde Maikel Boelema is de selectie echt niet slechter geworden. Voeg daarbij dat ook Appie Altunbas en spelers van de Tubanters, Vogido, Emos en Vogido de gelederen kwamen versterken en het kan niet anders dan dat de ploeg een rol van betekenis gaat spelen.

Zoals gezegd een mooie uitdaging voor NEO dat tegen Juventa eigenlijk niet in de problemen kwam. De openingstreffer viel dan wel uit het niets, maar met de 1-0 bleek de wedstrijd ook eigenlijk beslist, omdat de gasten nagenoeg niet in de wedstrijd zijn geweest. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Reutum hoefde goalie Bob Peterman zelfs geen enkele redding van enige importantie te verrichten.

Vorig jaar had NEO op het Diekman de periodetitel voor het grijpen, maar Sportclub won geheel terecht met 2-0 door o.a. een goal van Lars van der Molen. De geslepen spits heeft er nu ook alweer drie in het mandje gelegd.

Zondag is voor NEO een prachtige graadmeter om te zien waar de ploeg staat. We hopen dat veel NEO-fans de tocht naar het Diekman zullen maken en beloond zullen worden met een mooi duel. Als de thuisreis dan ook nog met drie punten kan worden aanvaard…..

Reacties