Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
12 april 2018

NEO gaat opnieuw op zoek naar drie punten, nu thuis tegen Losser

Het was rare wedstrijd afgelopen zondag in Wierden. Voor de pauze was NEO zo oppermachtig dat het een mirakel was dat er pas in de laatste minuten van het eerste bedrijf gescoord werd. Zonder overdrijven werden er tussen de vijf en tien grote kansen niet benut. Gelukkig brak Jochem Stam de ban vlak voor rust en werd het overwicht beloond met een voorsprong halverwege.

NEO leek zich geen zorgen te maken en liet Juventa’12 daardoor geruisloos weer in de wedstrijd komen. Dat leverde een paar kleine en één grote (kop-) kans op, maar Bob Peterman kwam niet echt in gevaar. Toen tien minuten voor tijd Ron Spoler op aangeven van Stijn Baars voor 0-2 zorgde zaten de punten in de pocket.

Zondag komt KVV Losser op bezoek. De promovendus uit de vierde klasse kwam dit seizoen moeilijk uit de startblokken. Slechts een schamel puntje uit de eerste vijf duels. Daarna ging het op en af met mooie overwinningen tegen Saasveldia en Avanti, maar ook nederlagen tegen KOSC en Juventa. De ploeg staat daardoor op de negende plek, maar met slechts vier punten voorsprong op slotlicht KOSC.

Klasse 3A kent een bijzondere driedeling op de ranglijst. Bovenaan het ongenaakbare duo Suryoye en Barbaros. Dan nog drie ploegen die in aanmerking zouden kunnen komen voor plek drie: NEO, de Tukkers en Sc Enschede. Avanti leek ook lang mee te doen, maar de ploeg lijkt nu definitief afgehaakt en heeft inmiddels nog maar zes punten voorsprong op een nacompetitieplek. Vanaf plek zeven (Reutum) bedraagt het gat met plek veertien maar vier punten. Hoezo topspanning op alle velden elk weekend?

NEO speelt nog drie uitwedstrijden en, vier potjes op het vertrouwde Wooldrik, te beginnen met het duel met Losser.

Het duel bij Losser was het eerste na de winterstop. Na een vlotte voorsprong via Mauro Lohuis maakte topschutter Nick Voogtsgeerd vlot gelijk, maar Pascal van Berkum wist NEO aan de goede kant van de score te houden. Het laatste deel van de wedstrijd was het echter billen knijpen voor NEO en het team van trainer Loohuis had zomaar gelijk kunnen maken.

NEO mag weinig meer laten liggen in het laatste deel van het seizoen en iedereen weet dat elk team in de slotfase van de competitie boven zichzelf uit kan stijgen, ook de ploegen wat lager op de ranglijst. Dat Losser wat lager staat is kortom geen enkele garantie voor NEO-succes. 100% focus is een vereiste.

We hopen dat behalve “Het Beste van Borne” ook NEO 1 een succesvolle middag zal beleven.

NEO 2 en speelt ook thuis en wel tegen MVV’29 dat vlak onder de ploeg van van Rijn staat. NEO VR1 speelt ook om 11.00 thuis en wel tegen de Zweef.

Reacties