Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
26 oktober 2017

NEO gaat proberen de draad weer op te pikken bij DSVD

Het was een enerverende middag op ’t Veldwijk afgelopen zondag. Barbaros en NEO maakten er in een hoog tempo een spannend schouwspel van dat in een nipte nederlaag voor de mannen van van van Holland eindigde. Dat dat net zo goed andersom had kunnen zijn maakte de nederlaag extra zuur, want tot de gelijkmaker van Barbaros, halverwege de tweede helft had NEO controle over de wedstrijd.

De gedreven gastheren knokten zich echter weer terug in de wedstrijd en konden via een niet al te gelukkig moment in de NEO-defensie de score gelijk trekken. Na de gelijkmaker was het wel even billen knijpen, maar NEO bleef kansen krijgen op drie punten. Waar Ron Spoler de winnende treffer net niet maakte, lukte Cuneyt Avsar dan aan de andere kant wel, de thuisclub in euforie brengend.

NEO maakt even pas op de plaats, maar de vele supporters moeten genoten hebben van de manier waarop Barbaros bespeeld werd. Vanuit een goede organisatie en combinaties met veel diepgang. Niet iedereen haalde overigens zijn normale niveau, maar of dat gedurende 26 wedstrijden reëel is.

Zondag mag NEO in Deurningen proberen de kater van zich af te spelen. Het stugge DSVD is daar de tegenstander. De ploeg van Nikki Leferink begon nogal gehavend aan de uitwedstrijd tegen Suryoye, dat ook niet compleet was, maar een veel bredere selectie heeft. De koploper won relatief simpel met 3-0 en in Deurningen hopen ze dat er tegen NEO wat meer keuze is wat betreft het spelerspotentieel.

Na nederlagen in de eerste twee potjes herpakte DSVD zich uitstekend door van Saasveldia en KOSC te winnen. Met zes punten bivakkeert de ploeg in de langerekte middenmoot. Met Suryoye en Barbaros zijn er al wel pittige tegenstanders voorbij gekomen.

Zoals al eerder gememoreerd was de kater in NEO-kamp zondag groot, maar het team mag ook trots zijn over de manier waarop partij geboden werd. Daarom kan de partij in Deurningen met het normale vertrouwde gevoel tegemoet gezien worden, wie er bij beide partijen ook aan de start verschijnt op het Hoge Vonder.

NEO 2 speelt ook uit en wel tegen de Tukkers 2. NEO VR1 speelt daarentegen wel thuis. Het ongeslagen team kruist de degens met Heino VR1.

Reacties