Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
11 september 2014

NEO gaat voor eerste driepunter tegen Reutum

Zondag speelt NEO 1 de eerste thuiswedstrijd van het nog prille seizoen. Na de forse tik van vorige week tegen EMMS in Slagharen (5-1 nederlaag) zal er NEO alles aan gelegen zijn om tegen de blauw-gelen de eerste driepunter te laten bijschrijven. Reutum had ook een valse start in het openingsweekend. Thuis werd tegen het Oldenzaal van Clemens Zwijnenberg met 1-0 verloren, hoewel de gastheren ook kansen op een beter resultaat hebben gehad.

Drie seizoenen geleden waren Reutum en NEO ook ingedeeld in dezelfde afdeling en won NEO twee keer nipt.

Het team van coach Mark Wijnreder heeft vorig jaar een geweldig seizoen gehad, want als je met zo’n kleine club in een sterke klasse op de 5e plaats eindigt, dan doe je het gewoon heel goed. Reutum beschikt over een ploeg met een paar meer dan gemiddelde spelers, die in elke wedstrijd het verschil kunnen maken. Spits Niek Brunninkhuis is daar een goed voorbeeld van. De laatste 7 seizoenen scoorde hij gemiddeld een keer of 15 per seizoen. Voorwaar geen slecht gemiddelde.

Dan NEO.

Dat er zo’n zeperd zou ontstaan in de eerste wedstrijd werd door niemand voor mogelijk gehouden. EMMS bleek een veel betere ploeg dan vorig jaar te hebben en profiteerde meedogenloos van de forse steken die NEO liet vallen. Na een gelijkopgaand eerste half uur, waarin NEO ook de leiding nam en zelfs kansen op meer had, zakte de ploeg na drie tegentreffers nog voor de pauze volledig weg, daarmee geen recht doend aan de behoorlijke voorbereiding, waarin NEO liet zien veel meer in zijn mars te hebben. Maar voetballen “om het eggie” blijkt toch anders, zo werd pijnlijk duidelijk.

Zondag de kans op revanche en de afgelopen week zal Jan Willem van Holland “EMMS uit” uitgebreid met zijn spelers geëvalueerd hebben. Uiteraard hopen we dat NEO het voetballende potentieel om weet te zetten in 3 punten om de vieze smaak van vorige week weg te spoelen.

Los daarvan hopen we dat het publiek een leuke en sportieve wedstrijd te zien zal krijgen

Reacties