Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
02 april 2017

NEO haakt door nederlaag tegen Sc Enschede voorlopig af: 0-2

De parallellen waren opmerkelijk: NEO verloor weer met 2-0 van Sc Enschede en ook de doelpuntenmakers waren identiek. De volwassenheid van de spitsen van der Molen en Tuin zorgden voor beide treffers. In tegenstelling tot het duel in Enschede had NEO op basis van de eerste helft best meer verdiend, maar in de tweede helft werd er, net als de laatste paar weken, veel te weinig afgedwongen.

Na de matige optredens tegen AJC en Oldenzaal was NEO erop gebrand om tegen Sc Enschede de kansen op een mooie klassering instant te houden. De wat in verval geraakte ex-topamateurclub heeft nog maar 2 seniorenteams op zondag, maar het eerste team is helemaal niet verkeerd. Desondanks deelde NEO voor de pauze de lakens uit. Al na een minuut kwam Pascal van Berkum door over links, maar Jochem Stam kon net niet bij diens voorzet. Sportclub had twee minuten later een bijna identieke situatie en ook daar werd niet gescoord.

Een domper was het dat aanvoerder Robin Oude Kamphuis al vlot naar de kant moest met een hamstringblessure. Tim Bijker was zijn vervanger.

Nadat Twan Weghorst met een strak schot net niet succesvol was  kreeg NEO halverwege de eerste helft drie corners op rij. De tweede was zo gevaarlijk dat doelman Kuipers hem bijna in eigen doel werkte. Opnieuw Twan was dicht bij de 1-0, maar na de mooiste aanval van de wedstrijd schoot hij rakelings naast.

Sportclub werd twee keer gevaarlijk via Dave van der Molen. Eerst schoot hij vanuit een lastige hoek in, maar Bob Peterman was paraat. Wat later moest de doelman optreden bij een dieptepass en opnieuw was hij de baas. Tien minuten voor kreeg NEO nog weer twee kansen op een voorsprong die tot dat moment verdiend geweest zou zijn. Max Brunninkhuis schoot centimeters naast en Jochem besloot een mooie counter met een schot dat over ging.

Na de pauze kwam Sc Enschede veel beter uit de startblokken en Kevin Tuin scoorde al na drie minuten bijna. Zijn lob viel echter op de lat boven Bob Peterman.

De grootste kans voor NEO ontstond korte tijd later na een prachtige aanval over rechts. Pascal bediende Max die een subtiele actie op de achterlijn in petto had. Helaas voor NEO huppelde zijn inzet op een paar centimeter evenwijdig aan de doellijn voorlangs. De aanval had een beter lot verdiend.

In het restant van het tweede bedrijf speelde NEO erg slordig en Jan Willem van Holland vond ook dat het geloof in een goed resultaat langzamerhand verdween. NEO had nog pech dat een mooie aanval via Pascal van Berkum op onthutsende wijze werd afgevlagd door de assistent van de gasten. De dienstdoende arbiter volgde alles op grote afstand en effectueerde daarom elk vlagsignaal.

Toen NEO niet bij machte bleek een beslissing te forceren trad de oude voetbalwet in werking. Een lange bal viel tussen twee NEO-verdedigers die beiden twijfelden. Van der Molen was daadkrachtiger en wipte de bal over de uitgekomen Bob in het net: 0-1. Dat Kevin Tuin in de slotminuut fraai 0-2 aan liet tekenen was extra zout in de NEO-wonden.

Zelf te weinig afdwingen betekent vrijwel altijd dat het lastig wordt om wedstrijden te winnen. NEO zit een lastige fase, maar omdat alles en iedereen punten blijft verspelen blijft de derde plek zowaar intact. Maar om eerlijk te zijn zal NEO op deze manier geen aanspraak kunnen maken op een van de te verdelen prijzen aan het eind van het seizoen.

Volgende week gaat NEO op bezoek bij Eilermark dat ook niet in goeden doen is de laatste tijd. Vandaag kregen de grensbewoners in de slotminuut klop bij de Tukkers. Misschien voor NEO een mooie gelegenheid de draad weer op te pikken? We hopen dat u het team blijft steunen.

NEO 2 deed wel goede zaken door met 3-0 te winnen bij RSC. Door de nederlaag van Bon Boys en het gelijke spel van Saasveldia staat het team samen met Quick 20 en Saasveldia op 3 punten van de koploper.

 

 

 

 

 

Voor meer foto’s bekijk het album.

Bekijk het fotoalbum

Reacties