Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
21 februari 2019

NEO haalt in tegen WVV’34

Na de luid bejubelde overwinning bij koploper Sportlust Glanerbrug moest vanaf de dinsdagtraining de focus weer op het volgende duel, thuis tegen WVV’34 uit Hengevelde. Het is de enige club waartegen NEO dit seizoen nog helemaal niet gespeeld heeft, het betreft dan ook een inhaalwedstrijd.

WVV is het team van de Hengeveldse coryfee Roy Workel, die daarin gesteund wordt door Mike te Wierik en Rob Snijders. Nadat WVV twee jaar geleden degradeerde naar de vierde klasse leverden de groengelen een topprestatie door na een jaar alweer te promoveren, iets hetgeen weinig degradanten is gegeven.

Eind december werd de wedstrijd afgelast, maar er verscheen al wel een voorbeschouwing. Dit stond er toen in:

“De Wegdamse Voetbalvereniging zit in een wat mindere fase op dit moment en het zal ze er alles aan gelegen zijn om 2018 met een goed gevoel af te sluiten. In de laatste vier duels werd er slechts één schamel puntje behaald en dat behaalde de ploeg afgelopen zondag tegen Saasveldia, een duel waarin de thuisclub trouwens wel het betere van het spel had en weer een beroep gedaan kon worden op Wouter Horstink, hun gevaarlijke aanvaller, die met vijf goals topscorer is.

Het scoren lijkt een beetje het probleem van WVV want in elf duels bolde het netje slechts twaalf keer en daarvan werden er alleen al vijf gemaakt tegen Victoria. Daarentegen kreeg de ploeg ook maar 18 goals tegen, net zoveel als koploper Sportlust”

Wat kan er in korte tijd veel veranderen. Waar NEO een slechte fase rond de jaarwisseling had (een schamel puntje uit drie duels), herpakte WVV zich en is als enige club uit 3A nog zonder puntverlies in 2019. En dat scoren? Drie keer gespeeld, doelsaldo 11-1! Wat nou moeilijk scoren? Afgelopen dinsdag werd WVV overigens wel uitgeschakeld in de beker door met 4-1 te verliezen bij DOS ’37. Daarvan zal niemand bij de mensen van Rupertserve echt wakker liggen, want behalve dat DOS ’37 een eersteklasser is, kwam WVV met nogal wat invallers aan de start.

Er komt derhalve een stugge en in vorm zijnde tegenstander naar ’t Wooldrik, waartegen NEO twee seizoenen geleden vier punten behaalde. De uitwedstrijd was destijds het openingsduel van het seizoen en eindigde in 2-2.  Joost du Gardijn, nu bij de Tukkers, was toen trainer in Hengevelde.

Voor NEO was de overwinning in Glanerbrug in meerdere opzichten welkom. Niet alleen om de derde plek in zicht te houden, maar ook omdat het met een ietwat geïmproviseerd team gebeurde. Zonder uitzondering lieten de spelers zien dat de NEO-selectie kwalitatief breder is geworden en dat is met nog twaalf duels te gaan een mooie constatering. Een aantal teams dat ook gaat voor de cruciale derde plek verloor zondag in de absolute slotfase punten, zodat er nu een viertal teams dicht bij elkaar staat. En wie weet rekent WVV zich ook wel tot de kandidaten, want ze staan nog maar vijf punten achter op NEO.

Het wordt net als afgelopen zondag prachtig weer, dus we hopen dat veel mensen komen kijken.

 

Reacties