Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
08 april 2015

NEO haalt uit tegen SV Almelo

Op een mooie tweede paasdag moest er door NEO nog een wedstrijd ingehaald worden. Tegenstander deze dag was SV Almelo. Voor de Almeloërs was het van belang om met een goed resultaat huiswaarts te keren omdat de ploegen onder hen de laatste tijd regelmatig punten binnen halen en die ploegen dus nog gevaarlijk dichtbij komen.

Van te voren was Bas Smits bij NEO nog een twijfelgeval vanwege een opspelende hamstring. Tijdens de warming-up werd echter het groene licht gegeven en Bas kon dan ook gewoon starten. Om deze reden deze zondag dus maar liefst vijf wissels, inclusief de keeper.

Vanaf de eerste minuut speelde NEO volop naar voren en werd de Almelo-defensie continu onder druk gezet. Dit resulteerde in veelal de lange bal door Almelo die zich hier niet onder uit konden voetballen. Al snel viel de 1-0 na een vloeiende aanval. Door de vele positiewisselingen op het middenveld kon Robin Oude Kamphuis veelvuldig doorschuiven naar het middenveld om zo hier de “man meer” situatie te creëren.

Almelo wist zich duidelijk geen raad met de speelwijze van NEO en moest zich in deze fase vooral beperken tot tegenhouden en de schade beperken. Na de 2-0 door Stijn Harms liet NEO de teugels wat vieren en gingen beide ploegen met een 2-0 ruststand de thee opzoeken.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Een vroeg druk zettend en zeer aanvallend NEO waarbij Almelo er in de tweede helft nu wel een aantal keren gevaarlijk uit kon komen. Mooi om te zien dat Bob Peterman, ondanks de rustige middag, er stond op de momenten dat dit van hem werd gevraagd.

Grote verschil met voorgaande wedstrijden dat NEO dit keer wel in staat was om kansen om te zetten in goals, waarvan een aantal er ook zeer mooi waren. Tim Bijker was deze middag in staat  om zijn goede spel nu ook eens te belonen met twee prima goals. Ook voor Tim zelf duidelijk een opluchting.

Na ongeveer 60 minuten vond Jan Willem van Holland het tijd om te wisselen. Uit voorzorg werd Bas naar de kant gehaald en kwam Wout Deterd in zijn plaats te voetballen. Pascal van Berkum mocht het veld ruimen voor Sjoerd Groothuys en Twan Weghorst maakte ook weer zijn opwachting in NEO 1.

NEO bleef ondanks de wissels goed positiespel laten zien en er werden dan ook nog de nodige goals gescoord. Na de 6-0 nam NEO wat gas terug en kon Almelo er wat meer uitkomen. Tot echt grote kansen heeft dit echter niet meer geleid. Zoals eerder in dit verslag al benoemd,  stond Bob Peterman er bij de kansen die er kwamen op de juiste plek.

Een aantal spelers van NEO lijkt steeds meer hun niveau zoals we dat van ze kennen te benaderen en dat is een mooi gegeven voor de komende wedstrijd tegen de buurman Borne. Hier heeft NEO nog iets goed te maken. Voor nu vooral het goede gevoel en het goede positiespel meenemen. Nog even ter waarschuwing en alle duidelijkheid: de wedstrijd tegen Borne zal gespeeld worden op zaterdag 18 april, aanvang 20:00 uur.

Doelpuntenmakers NEO:
Job Ravelli
Stijn Harms
Max Brunninkhuis
Tim Bijker (2x)
Twan Weghorst

Reacties