Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
23 april 2017

NEO heeft door 4-1 overwinning bij Tubanters koppositie weer in zicht

NEO heeft uitstekende zaken gedaan door op een fris Diekman met 4-1 te winnen van de Tubanters. Uit die uitslag viel niets af te dingen, want het overwicht van het team van van Holland was groot. Dat het bij rust “slechts” 1-1 kon het team zichzelf aanrekenen.

Al na twee minuten had NEO de score kunnen openen. De bij vlagen ongrijpbare Pascal van Berkum bereikte Jochem Stam echter net niet. Diezelfde Jochem kwam een paar minuten volledig vrij voor doelman Remco Mulstege, maar hij schoot recht op de eigenlijk enig ervaren speler in de gelederen van de thuisclub.

Nadat Tim Bijker twee keer dicht bij de 0-1 was kwam NEO halverwege de eerste helft op voorsprong. De scheidsrechter negeerde terecht het vlagsignaal van de Tubanters-assistent en Pascal verzilverde de splijtende pass van Max Brunninkhuis keurig na eerst Mulstege omspeeld te hebben.

Ook de volgende twee kansen waren voor NEO, waarvan de eerste, voor Tim Bijker, wel heel groot was. In twee instanties wist hij het net echter niet te vinden. Max Brunninkhuis schoot kort daarop nog een vrije trap net naast.

Op het moment dat je je begon af te vragen wanneer de 0-2 zou vallen profiteerde Tubanters van een moment van onachtzaamheid in de NEO-defensie. De handige Onur Yildirim passeerde Bob Peterman met een strak schot:1-1. Geheel tegen de verhouding in, maar dat telt niet.

Nadat Bjorn Tijhuis net overschoot na een mooie rush kreeg NEO nog een paar kleine kansen en moest Bob ook nog een strak schot van de gastheren over zijn doel tikken. Ruststand derhalve 1-1 en Jan Willem van Holland legde zijn team in de pauze terecht het vuur na aan de schenen, want de makke van het voorjaar van 2017 leek zich te herhalen.

Na de pauze stelde NEO echter vlot orde op zaken. Een aanval in de eerste minuut dreigde te smoren, maar door goed te storen kon Max Brunninkhuis de bal net naar Jochem Stam punteren. De behendige linkerspits leek te lang te wachten, maar schoot vervolgens strak binnen in de verre hoek: 1-2

Eigenlijk was de wedstrijd daarmee beslist. De Tubanters bleek niet meer in staat het NEO nog lastig te maken en het overwicht was erg groot. Bas Smits, na een vrije trap van Job Ravelli, en Max Brunninkhuis met een strak schot net over waren dichtbij de 1-3. Na een kwartier schoot Tim Bijker nog net naast, maar halverwege de tweede helft besliste Pascal van Berkum het duel wel. De flegmatieke spits krulde de bal schitterend in de bovenhoek. Een goal om in te lijsten: 1-3.

Dat er in het restant van de wedstrijd nog maar één keer gescoord werd was eigenlijk vreemd. Nagenoeg elke aanval leverde gevaar op en achtereenvolgens Wout Deterd, Bjorn Tijhuis, Jochem Stam en de net als Stijn Hondeveld en Kent Arslani ingevallen Rick ten Tusscher waren dicht bij 1-4. Die treffer viel toch nog en wel na een prachtige aanval via Wout en Pascal. De inzet van Max kon nog net gekeerd worden, maar de rebound was voor Jochem Stam, die daarmee zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen.

Al met al een prima overwinning en na afloop bleek dat werkelijk alle concurrenten hadden verloren, waarbij de nederlaag van Vogido natuurlijk essentieel was. Door de overwinning van Sc. Enschede op de koploper heeft NEO na een moeizame fase ineens alles weer in eigen hand. Daartoe moet komende zondag wel gewonnen worden van de koploper en dat is echt geen abc’tje. In de heenwedstrijd werd NEO afgetroefd op slagvaardigheid en verloor met 4-1.

Er is geen competitievoetbal komend weekend en dus geen enkel excuus om NEO niet aan te komen moedigen komende zondag! Tot dan!

 


 

 

 

 

Voor meer foto’s bekijk het album

Bekijk het fotoalbum

 

 

 

Reacties