Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
01 mei 2016

NEO heeft een feestweek in de benen tegen Saasveldia: 1-3

Saasveldia heeft goede zaken in de strijd om de tweede plaats in 4A. De ploeg won met 3-1 op ’t Wooldrik, niet omdat het zo veel beter was, maar wel omdat het gretig en effectief profiteerde van een aantal forse missers in de NEO-defensie. De thuisclub had voor rust diverse kansen op een voorsprong, maar liet het na de pauze afweten.

Zoals een vaste supporter terecht opmerkte: “We hadden vanmiddag in ieder geval een buitenactiviteit…..”

Het is een bekend fenomeen in sport: als de druk van de ketel is kan de eerstvolgende activiteit wel eens wat minder uitpakken. Na een uitgebreide feestweek bleek dat ook te kloppen. NEO speelde voor rust nog best aardig en creëerde ook diverse kansen. De hard werkende Twan Weghorst was er een paar keer dichtbij, net als Pascal van Berkum. Een aantal aanvallen smoorden omdat de slotpass net niet zorgvuldig genoeg was. Saasveldia was daarentegen ook een paar keer erg gevaarlijk. De grootste kans was voor Sjors Kenkhuis die de bal, na een voorzet van rechts, geheel vrijstaand voor het inschieten had. De veel scorende spits raakte het leer echter verkeerd waardoor NEO met de schrik vrijkwam.

Na de pauze ging het snel. Al na een paar minuten was het raak voor de gasten. De doorgaans zo betrouwbare NEO-defensie stond totaal verkeerd bij een steekpass en Rens Oosterik bleef alleen voor Martijn Jacobs heel koel: 0-1.

Het duurde maar even of NEO had de stand gelijk getrokken. Twan stuitte in eerste instantie nog op de doelman, maar Pascal reageerde het snelst op de afvallende bal:1-1.

Daarmee was de NEO-koek eigenlijk op. Kansen waren er bijna niet meer en ook de drive ontbrak. Door twee presentjes kon Saasveldia er ook nog met de drie punten vandoor. Ik beide gevallen was het weer Rens Oosterik die zomaar vrije doortocht richting de NEO-goal kreeg. De rustige spits gunde Stef Papenburg en Sjors Kenkhuis de goals: 1-3.

Gauw vergeten deze wedstrijd en in de laatste twee duels het seizoen op een fatsoenlijke manier afmaken. Dat is NEO aan zichzelf, de supporters, maar ook de overige teams in 4A verplicht!

Komende zondag komt Fleringen naar ’t Wooldrik. De mensen van de Kroezeboom lijken op het punt van degraderen te staan, maar haalden voor de speeldag van gisteren zeven punten uit de laatste drie duels. Een kat in het nauw……..


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties