Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
09 maart 2017

NEO heeft wat goed te maken tegen de Tukkers

Na de verdiende doch krappe overwinning tegen WVV’34 van afgelopen zondag kan NEO zich op gaan maken voor een tegenstander van formaat. Het “andere zwart/wit” uit Albergen komt op bezoek. NEO heeft wat recht te zetten, want in de wedstrijd in Albergen werd een heel matige prestatie op het kunstgras gelegd. In een wedstrijd met heel weinig kansen scoorde de thuisclub vlak na de pauze heel fraai 1-0 en NEO bleek niet bij machte die achterstand om te buigen.

Tegen WVV zag het publiek in de eerste helft een prima spelend NEO dat de wedstrijd volledig domineerde. De 1-0 ruststand was op basis van de verhoudingen in het veld zeer geflatteerd, want WVV kwam een paar keer goed weg. Hoe anders was dat na de thee, want NEO zakte enorm in. Ongeconcentreerd en soms zelfs een beetje hautain spelend kwam NEO met wat geluk nog wel op 2-0, maar toen WVV vlak daarna tegen scoorde kwamen de drie punten zelfs nog even in gevaar. Gelukkig waren de gasten voorin vrij onmachtig zodat het doel van Bob Peterman nauwelijks in gevaar kwam en 2-1 de eindstand bleef mede omdat ook NEO geen raad wist met de geboden ruimte.

Tegen de Tukkers zal dat echt anders moeten, want de handige aanvallers uit Albergen weten ongetwijfeld wel raad met dat soort mogelijkheden. De ploeg van Remco Weusthof begon 2017 rampzalig door te verliezen bij de Tubanters. Na een gelijkspel bij WVV werd er afgelopen zondag knap gewonnen tegen Victoria ’28, waardoor de weg omhoog weer ingeslagen lijkt.

Net als NEO rijgt de Tukkers wisselende prestatie aan elkaar. Ruime overwinningen tegen AJC en Suryoye werden afgewisseld met wat mindere wedstrijden. Door de overwinning van afgelopen weekend bevindt de ploeg zich in de veilige middenmoot.

NEO handhaafde zich op de tweede plaats, die gedeeld wordt met Eilermark dat de topper bij Sc Enschede wist te winnen. De achterstand op Vogido bleef vijf punten want de koploper won makkelijk bij Oldenzaal. Vogido en Eilermark zullen ook uit gaan maken wie de tweede periode wint. De Glanerbruggers hebben één punt voorspong met nog slechts één potje te spelen.

NEO doet het gewoon goed na de promotie van vorig jaar en het meedoen om een eventuele derde periodetitel dan wel een mooie eindrangschikking moet als een bonus worden gezien.

Laten we hopen dat het duel tegen de Tukkers aantrekkelijk wordt voor het publiek en als punten in Borne blijven hoor je daar niemand op ’t Wooldrik over klagen.

De voorwedstrijden worden ook weer voortgezet en NEO JO9-10 neemt het daarin op tegen de Tukkers JO9-5.

NEO 2 treft zondag in Quick ’20 3 een pittige tegenstander. Thuis werd er ruim gewonnen van de Oldenzalers die er ongetwijfeld alles aan gaan doen die nederlaag recht te zetten. In Oldenzaal wordt om 11.0 uur afgetrapt.

 

Reacties