Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
11 oktober 2018

NEO hoopt stijgende lijn door te trekken tegen Reutum

Groot was de ontlading bij NEO afgelopen zondag toen er na 90 minuten een 3-2 overwinning was behaald bij het sterke Eilermark. Een overwinning gebaseerd op twee pijlers, want naast een enorme portie vastberadenheid liet het keurkorps van van Holland ook zeer acceptabel voetbal zien en bleek de ploeg na een 2-0 achterstand geenszins geslagen.

Vier punten uit de eerste drie pittige wedstrijden, een reële score voor wie alle duels gezien heeft. Jammer dat de wedstrijd tegen Sportlust in de tweede helft vrij duidelijk werd verloren, terwijl het klassenverschil voor de pauze te verwaarlozen was.

Zondag komt oude bekende Reutum op bezoek. De kleine dorpsclub presteerde het ook vorig jaar weer om in de derde klasse te blijven hetgeen wellicht een nog betere prestatie mag worden genoemd dan het kampioenschap van Barbaros. Het tijdperk Mark Wijnreder werd op gepaste wijze afgesloten want Reutum pakte zelfs een periodetitel, maar werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Robur et Velocitas.

Met nieuwe trainer Michael Dikken kwam er een nieuw gezicht voor de groep, maar verder veranderde er niet gek veel. Reutum heeft een sterk collectief met een aantal spelers dat extra kwaliteit levert. Stijn Slaghekke en aanvoerder Jord van de Aa zijn daar goede voorbeelden van.

De start van de competitie was echter niet je dat. Forse nederlagen tegen Eilermark, niet onlogisch, en Saasveldia dat geen spaan heel liet van de geel blauwen.  Afgelopen zondag vond er, net als bij NEO, een kentering plaats en ook in Reutum gebeurde dat pas na een achterstand. Het Losser van Gerard Bos had bij de thee nog een 2-1 voorsprong, maar zakte in het tweede bedrijf volledig door de hoeven en ging met 5-2 onderuit.

Bij NEO ontbraken afgelopen zondag een drietal spelers die vrijwel altijd in de basis staan. Voor coach van Holland een uiterst prettige constatering dat hun vervangers het voortreffelijk deden en daarmee de basis van de selectie wat breder maken. Met het oog op het lange seizoen geen overbodige luxe.

Vorig seizoen was NEO twee keer te sterk voor Reutum, maar velen zullen zich wellicht ook nog een thuiswedstrijd van een paar jaar geleden herinneren waarin NEO met 0-3 de oren werd gewassen. Kortom, in het verleden behaalde resultaten…….

Zondag dus het treffen tussen twee ploegen die het goede gevoel vast zullen proberen te houden, er zijn slechtere scenario’s denkbaar. Als NEO aan de goede kant van de score blijft kan voorzichtig weer naar de (sub)top gekeken worden, het deel van de ranglijst waarvoor NEO graag weer in aanmerking wil komen.

Reacties