Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
27 oktober 2014

NEO houdt de 3 punten in eigen huis tegen Fleringen

Na de leuke voorwedstrijd tussen NEO F2 en F3 trapten NEO en Fleringen om iets over 2 af onder perfecte weersomstandigheden. Rond 10 voor 4 bleek NEO 3 belangrijke punten in Borne te hebben kunnen houden en dat was gezien het verloop van de wedstrijd terecht.

Het heeft geen zin meer om te klagen over de 7 basisspelers die NEO vanmiddag miste, er verscheen gewoon een prima team aan de start. Na een wat moeizame eerste 10 minuten trok NEO langzamerhand het initiatief naar zich toe. De zich naadloos aanpassende Stijn Harms bestookte als eerste het doel van de gasten, maar zijn schot ging net over. Nadat de vandaag geconcentreerd spelende Bas Smits aan de andere kant Bob Peterman te hulp moest schieten, zorgde Tim Bijker voor het 2e hoogtepunt. Met een prachtige passeerbeweging liet hij zijn tegenstander staan, maar de Fleringen-goalie wist zijn harde schot te stoppen. Daarna brak er een fase aan waarin NEO de wedstrijd wel controleerde, maar niet tot echte kansen kwam. Dat veranderde in de slotfase van het eerste bedrijf. Pascal van Berkum schoot van dichtbij hoog over, een combinatie tussen Kees Vreeswijk en Colin Neuber eindigde met een schot net voorlangs en op slag van rust bereikte Max Brunninkhuis met een fraaie steekpass Pascal. Die schoot heel goed in, maar de ervaren en prima doelman Raymond Booijnk kon de bal nog net zoveel toucheren dat een verdediger hem op de doellijn weg kon werken.

Na de pauze was de wedstrijd eigenlijk binnen 5 minuten gespeeld. Na een mooie aanval over rechts kreeg NEO na 3 minuten een hoekschop te nemen. Daaruit viel de bal plots voor de voeten van Pascal die strak en onhoudbaar inschoot: 1-0. Toen Kees korte tijd later uit een scrimmage en via een Fleringen-verdediger de 2-0 maakte zat NEO op rozen en zou je verwachten dat de wedstrijd makkelijk uitgespeeld kon worden. Dat bleek helaas niet waar. Fleringen ging meer naar voren spelen en nadat een vrije trap net naast werd geschoten kregen de gasten in de 70e minuut een strafschop wegens hands. Dion Wissink toonde zich opnieuw trefzeker: 2-1. Onzekerheid kroop in de ploeg van Jan Willem van Holland, die naderhand concludeerde dat zijn ploeg een uur lang behoorlijk had gespeeld. Bob Peterman moest 10 minuten voor tijd alles uit de kast halen om een strak schot te pareren, nadat de scheidsrechter een vlagsignaal vanwege buitenspel had genegeerd. NEO kreeg alle ruimte om te counteren, maar vaak bleek de slotpass niet goed. Dat ging vlak voor tijd wel goed toen Pascal werd bereikte die alles en iedereen passeerde en beheerst 3-1 scoorde. De treffer werd door het hele team luid bejubeld, inclusief de ziekenboeg achter de goal.

Een uiterst nuttige overwinning van de onervaren, maar zeer enthousiaste ploeg. Het voetbal mag dan niet altijd oogstrelend zijn, de drive waarmee gespeeld wordt is dat wel en daarop kan voortgeborduurd worden.

Komende zondag gaat NEO op bezoek bij SV Enter, dat samen met EMMS nog ongeslagen is. Enter is een goede bekende via de Richard Bertelink Memorial. De wedstrijdverslagen van de ploeg uit het klompendorp lezend heeft Enter een aantal keren flink gemazzeld, maar op die manier kan een ploeg wel in een lekker ritme komen. Enter scoort niet al teveel, maar kreeg ook nog maar 6 goals tegen. Bij een overwinning zou NEO over Enter heen kunnen springen, hoewel de mannen van Henk Mennegat dan nog steeds minder verliespunten hebben. Een aardige uitdaging dus. Ook op sportpark Krompatte wordt om 14.00 afgetrapt en we hopen dat veel NEO-mensen het korte tripje naar Enter zullen gaan maken.

 

 


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties