Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
14 februari 2016

NEO houdt gemengde gevoelens over aan gelijkspel tegen RSC: 2-2

Na twintig minuten door twee kapitale fouten in de achterhoede met 0-2 achterstaan en dan toch met 2-2 gelijkspelen; menig ploeg zou er voor tekenen, maar op basis van het voortdurende overwicht en talloze kansen had de balans na NEO-RSC eigenlijk in Borns voordeel door moet slaan.

In een zeer winterse ambiance gaf de klok nog niet eens één gespeelde minuut aan toen Roy Davina van RSC de bal al achter Martijn Jacobs had geprikt. Steven Zonder verspeelde het leer in de opbouw en de daaropvolgende 1 tegen 1 situatie werd goed uitgespeeld: 0-1

NEO leek niet geschokt, want binnen drie minuten werden even zoveel kansen gecreëerd. Bas Smits schoot wild over en Twan Weghorst vond eerst het been van RSC-goalie Groote Punt op zijn pad en twee minuten later schoot hij uit de draai op de lat. Nadat RSC eerst nog een kans op 0-2 had gemist (de bal ging rakelings naast), scoorde de ploeg van Hans Bossink in de twintigste minuut opnieuw. Een vrije trap van links kon geheel vrijstaand worden ingekopt. Martijn redde eerst nog maar werd in de rebound alsnog geklopt: 0-2 en de parallel met de wedstrijd in Rossum leek duidelijk, alleen had NEO nu veel meer tijd zich te herstellen. Twee minuten na de 0-2 viel er voor NEO wat te juichen. Twan versierde een hoekschop en die nam Mauro Lohuis zo goed dat hij via een RSC-been tegen de touwen vloog: 1-2.

De rest van de eerste helft was het eenrichtingsverkeer. NEO zette RSC volledig vast en had al voor rust de gelijkmaker kunnen maken. Er waren o.a. kansen voor Tim Bijker en Robin Oude Kamphuis en Twan kopte een hoekschop op de paal (zie foto).

Na de broodnodige thee kwam NEO erg moeizaam weer op gang. In de eerste twintig minuten van het tweede bedrijf gebeurde er haast niets. Job Ravelli kopte ruim naast en nadat Martijn aan de andere kant de NEO-goal had verlaten tikte een RSC-speler de bal voorlangs. Dat was het voor die fase.

Na een uur voetbal kreeg NEO weer vat op de tegenstander. Jochem Stam kwam in de ploeg voor Bjorn Tijhuis en NEO ging nog offensiever spelen, maar moest daarbij voortdurend op de hoede zijn voor de Rossumse counter. Ruim twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Na een paar duels op de rand van het strafschopgebied viel de bal ineens voor de voeten van Mauro die doelman Groote Punt met een strakke schuiver versloeg: 2-2 en nog ruim de tijd voor een derde treffer die destijds in Rossum pas in the dying seconds viel. Die treffer had ook nu makkelijk kunnen vallen. Job en Pascal mikten centimeters voorlangs en Twan deed datzelfde met het hoofd. Mauro maakte vervolgens bijna zijn derde, maar zijn lastige vrije trap kon ternauwernood worden gered door de RSC-doelman. De allerlaatste aanval leek toch nog de 3-2 op het scorebord te brengen. Mauro’s vrije trap werd door de goed invallende Jochem Stam rakelings over gekopt, waarmee de koek op was. De eerlijkheid dient te vermelden dat Roy Davina twee minuten voor het eind ook zomaar de 2-3 had kunnen scoren. Een scherpe voorzet vanaf rechts werd door hem hoog over getikt.

2-2 dus en in het licht van de nederlaag van Oldenzaal kun je dat zelfs een winstpunt noemen, maar kijkend naar het veldoverwicht alsmede het aantal kansen kun je ook spreken van twee verloren punten. Jan Willem van Holland roemde het terugvechten van zijn ploeg, maar zag ook er dat er bij vlagen erg onnauwkeurig werd gespeeld en je dan terug moeten knokken in een wedstrijd kost erg veel kracht.

Naaste belager Oldenzaal verloor geheel onverwacht dik in Enter (4-0) en is de komende zondag de volgende tegenstander van NEO. De ploeg van Clemens Zijnenberg heeft net als Saasveldia twee punten achterstand met een wedstrijd meer gespeeld. Een echte topper dus!


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties