Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
11 oktober 2016

NEO JG1 wint topper van Reutum: 4-3; JG2 wint van de Esch

Na twee ruime overwinningen stond deze zaterdag een topper voor NEO JG1 op het programma. De strijd tegen medekoploper Reutum werd dan ook goed voorbereid begonnen.

Dat de twee ploegen goed aan elkaar gewaagd waren bleek wel in de eerste helft. Er vielen geen doelpunten maar er werd wel volop gestreden. De ruststand van 0 – 0 was een juiste afspiegeling van de strijd op het veld.

Na de rust gaf Reutum direct volop gas en dat resulteerde direct in een goal: 0 – 1. Onder aanvoering van een solide spelende verdediging van NEO, met in de branding Danique en Gerwin, werd gelijk de tegenaanval ingezet en met succes. Direct na de aftrap wist onze spits Wim uit een prachtige soloactie te scoren: 1 -1. Dat was voor NEO het signaal om meer in de aanval te gaan. Mooie combinaties waarbij Nisha, Michonne en Marleen hun klasse lieten zien, leverden opnieuw een goal van Wim op: 2-1. Er was weer volop spanning in de wedstrijd.

Hieraan werd echter een einde gemaakt door de debuterende Elisha, met een prachtige soloactie wist zij de bal in de rechterhoek van de goal te plaatsen: 3-1. Reutum probeerde daarna nog van alles, maar onze verdedigende mensen Bjorn en Kim lieten er niemand door. Mocht dat wel eens gebeuren dan er daar natuurlijk altijd weer onze keeper Jelle. Vele aanvallen werden professioneel afgeslagen en slechts één keer wist Reutum te scoren: 3-2. Uit één van de afgeslagen aanvallen van Reutum pikte Sven de bal op en stormde richting goal. En dat kun je rustig aan hem overlaten, de 4-2 was een feit.

Met ons geheime wapen Joris in de strijd hoopten we de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Daar dacht Reutum duidelijk anders over, ze zochten onze goal nog regelmatig op. Eén keer waren ze zelfs succesvol en het werd 4-3. Omdat we daarna als team één blok vormden wisten we de nog resterende minuten zonder kleerscheuren door te komen. Alweer een overwinning !!!

Het gaat goed met NEO JG1, maar ook met JG2 trouwens, die wisten hun uitwedstrijd tegen de Esch met ruime cijfers (3 – 14) te winnen en hebben ook nog alles gewonnen. Indien we goed geconcentreerd blijven spelen kunnen we opnieuw een mooi en spannend seizoen verwachten.

 

Reacties