Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
21 november 2017

NEO JO19-1, een tussenbalans namens de teamleiding

Tja, daar staan ze dan in juni dit jaar. Met een nieuwe groep jongens uit meerdere B teams. Gemiddelde leeftijd 16 jaar…. Met elkaar de uitdaging aangaan om tot een team te komen dat een groot gat moet gaan vullen in de jeugdopleiding van RKSV NEO, de JO19-1/A1. Nadat de B-jongens die over moesten naar de JO19-1, allemaal over zijn gegaan naar de 1e  en 2 selectie, was er vorig jaar geen JO19-1(A1 team). Deze jongens, die vervroegd zijn overgegaan, doen het trouwens uitermate goed in de teams van Jan Willem van Holland en Ben van Rijn!

Met een groep van 21 jongens beginnen (allemaal eerstejaars en drie jongens nog speelgerechtigd voor de JO-17 groep). Na een aantal weken moesten helaas vier zeer getalenteerde jongens tijdelijk een pas op de plaats maken. Dan door met een groep van 17 jongens. In het begin lekker drie keer in de week trainen met verschillende trainingsmethodieken zoals looptrainingen van een erkend looptrainer en motoriek trainingen van Eugenie Leferink. En vooral veel wedstrijden, heel veel. Wedstrijden tegen hoog geklasseerde teams zoals Schalkhaar, Quick’20 en Tubantia. Dan het bekerprogramma. Net uitgeschakeld op basis van doelsaldo…. Maar dan ‘voor het eggie’. Competitie. Gelukkig toch ingedeeld in de eerste klasse…. Met een aantal mooie clubs, onder andere De Tukkers, Achilles ‘12 en Luctor et Emergo.

Nu na acht wedstrijden zijn er 21 punten behaald met een doelsado van 33 voor en 10 tegen en staan we op de eerste plaats! Volgens ons een groot compliment waard!

Mooi ook dat de heren er allemaal in vol tenue bij lopen. Mede gesponsord door Justin van Café Platenkamp, Patrick van Dancing Bruins en de eigen ouders. Top hoor.

Ook de samenwerking met JO19-2 en JO19-3 verloopt uitstekend.

Om op de eerste plaats te blijven, moeten de heren nog drie wedstrijden winnen. De komende twee zaterdagen thuis tegen de derde en vierde plek, respectievelijk, De Esch en Hardenberg ‘85 waarna ze afsluiten met een uitwedstrijd tegen UD Weerselo. De heren moeten minimaal bij de eerste drie eindigen om na de winterstop in te stromen in de finalepoule om promotie naar de hoofdklasse.

Resultaten halen doen deze heren liever niet alleen. Het zou mooi zijn dat er zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn tijdens de wedstrijden maar ook de rest van het seizoen om de jongens aan te moedigen! U bent van harte welkom! Ook wel gezellig hoor, om na de wedstrijd bij te kletsen in het NEO-clubhuis!

Een laatste voetnoot. Iedere week worden er grandioze foto’s gemaakt door onze teamfotograaf, Frank Everink. Deze zijn te bewonderen op Facebook op de pagina NEO Foto.

Tot ziens namens alle topvoetballers van NEO JO19-1!

Begeleiding NEO JO19-1

Reacties