Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
28 april 2018

NEO JO8-1 bereikt bekerfinale na bloedstollende halve finale tegen DZC'68

Iedere voetballer wil een bekerfinale spelen. Vandaag bestond de mogelijkheid voor de jongens van de JO8-1 om zich te plaatsen voor de bekerfinale. Er kwam een uitstekende tegenstander uit Doetichem, DZC’68 JO8-1G, naar het sportpark ’t Wooldrik voor de halve finale.

Vanaf de eerste minuut werden onze jongens onder druk gezet waardoor goed combinatiespel lastig werd gemaakt. Door een uitstekend afstandschot van Thijs S. kwam NEO in de eerste helft op voorsprong. Lang konden de vele aanwezige NEO-supporters helaas niet juichen. Binnen een minuut was de stand alweer 1-1 en niet veel later stond het zelfs 1-2. Echte kansen werden er in de eerste helft niet meer gecreëerd, zelfs moest de uitstekende NEO doelman Thijs Z. enkele panterachtige reddingen laten zien. Ruststand 1-2.

Na enkele duidelijke aanwijzingen in de rust kwamen de NEO jongens veel beter in het spel. Er werd vanaf  de aftrap direct druk op de bal gezet en de tegenstander kwam niet meer aan voetballen toe. Door goed spel, veel inzet en een hattrick van Lenn V. werd de achterstand omgebogen in een 4-2 voorsprong. Door in de laatste 2 minuten even niet scherp te verdedigen en te willen blijven voetballen vanuit de verdediging kon DZC’68 toch nog twee keer scoren en was de spanning weer helemaal terug. Penalty’s moesten de beslissing brengen wie van de twee sterke teams naar de finale zou gaan.

5 strafschoppen, om en om, de spanning was om te snijden.

Door 2 prachtig raak geschoten penalty’s van Thijs Z. en Wout L. en een geweldige reflex van keeper Nout K. won NEO uiteindelijk de penaltysreeks met 2-0. De vreugde bij de jongens en het aanwezige NEO-publiek was enorm en door dit succes kunnen spelers en supporters zich opmaken voor de grote finale.

Op de foto ziet u van links naar rechts: Thijs S., Lenn V., Tijn E., Wout L. Nout K., Thijs Z. en Teun S.

 

Reacties