Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
18 mei 2017

Wat een ontknoping!

Waar NEO F1 in de voorjaarscompetitie nog onverwachts het kampioenschap( gedeeld met 2 andere ploegen)  op de laatste speeldag behaalde doordat de concurrentie verloor, wisten we vandaag precies wat we moesten doen.

We moesten vandaag winnen omdat onze naaste concurrent Stevo F1 al uitgespeeld was en 2 punten voorsprong had.

Je kon merken dat de jongens in de eerste helft toch wel zenuwachtig waren en daar moet ook bij worden gezegd dat de Esch de eerste helft zeer goed en verzorgd voetbal speelde.

We kwamen nog wel wat gelukkig op een 1-0 voorsprong door Owen die de bal slim langs de keeper tikte maar de tegenstander wist er ook nog twee te maken waardoor we gingen rusten met een 2-1 achterstand waar we eigenlijk wel blij mee moesten zijn aangezien Carsten met een paar prima reddingen ons voor een grotere achterstand behoedde.

In de rust gaven de spelertjes zelf aan dat ze graag nog 20 minuten wilden knallen zoals ze dat het hele jaar hebben gedaan en je zag dan ook in de tweede helft een heel ander elftal.

Het vertrouwen kwam helemaal terug na de 2-2 van Job (prachtige knal) en je zag dat de jongens de spanning van zich af hadden geschud.

De vele familieleden en vriendjes moedigden de jongens fanatiek aan de ze gingen dan ook op jacht naar de 3-2. Deze viel gelukkig ook door een mooie knal van Rinse.

De Esch kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit maar de verdediging stond goed en Quinten hield door een paar puike reddingen het doel schoon.

De laatste minuten waren volgens vele ouders zenuwslopend en het eindsignaal kwam dan ook als een bevrijding.

De jongens kregen eerst na de penalty’s een grote pot snoep van de jongens van de Esch (grote klasse) waarna de champagne kon worden ontkurkt en een  feestje kon worden gevierd waarbij natuurlijk voor één keer met de kleren aan gedoucht mocht worden.

Het seizoen zit er nu op qua competitiewedstrijden maar er rest ons ook nog een bekerfinale (27 mei tegen ATC) en een aantal toernooien dus we gaan nog lekker door.

Kampioen worden is super maar wat ook mooi is om te zien, is hoeveel liefhebbers er zowel in F1 en F2 (bedankt voor de support jongens) zitten die allemaal beter willen worden (en ook worden) en hoeveel plezier ze met elkaar hebben.

Bedankt allemaal!

Marijn en Bart

JO9-1 bestaat uit: Quinten Holtus, Jurre ten Tusscher,Dani Wigger, Job Westen, Jan Effting, Carsten de Kinkelder, Tijn Segerink, Owen Pot, Rinse Pierik

Leiders zijn Marijn de Kinkelder en Bart Pierik

Voor meer foto’s kijk je op de NEO-Facebookpagina!

 

 

 

Reacties