Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
29 oktober 2015

NEO kan zondag de eerste periode pakken in de Lutte

Na een welverdiende rustzondag breken er voor NEO een paar spannende weken aan. Allereerst kan er komende zondag een kroon op de eerste periode gezet worden door in en tegen de Lutte het periodekampioenschap in de wacht te slepen. Een overwinning levert sowieso het gewenste resultaat op, maar bij elke andere uitslag moet naar Berghuizen gekeken worden, eigenlijk de enige overgebleven concurrent. Oldenzaal staat dan wel drie punten achter, maar het verschil in doelsaldo (6) is aanzienlijk voor slechts één wedstrijd.

Door een goede nacompetitie te spelen promoveerde de Lutte vorig jaar tamelijk onverwacht. Nadat de eerste periode werd behaald eindigde de club uit het grensdorp in de reguliere competitie als vierde op ruime afstand van kampioen LSV. Opvallend is dat alle periodekampioenen uit deze klasse ook daadwerkelijk promoveerden. Naast de Lutte waren dat Sp. Overdinkel en Buurse. De Lutte heeft het wel moeilijk op het hogere niveau. Alleen in de allereerste wedstrijd, bij Borne, werd er een punt behaald, hoewel de nederlagen daarna vaak met slechts één goal verschil tot stand kwamen.

Voor een team dat bovenaan staat zijn dit juist de wedstrijden waarin je kunt bewijzen dat je daar terecht staat. Tegen de teams bovenin hoeft niemand gemotiveerd te worden en over de derby tegen Borne hoeven we het helemaal niet te hebben. Vorig jaar werden punten verspeeld tegen clubs als Vasse en konden Fleringen en Sportlust maar met heel veel moeite en het met het kleinst mogelijke verschil afgeschud worden. Wil je gedurende een seizoen wat bereiken dan MOET je constant presteren en elke tegenstander op dezelfde gedreven manier benaderen.

Zoals gezegd is NEO koploper geworden door een prima serie van vijf overwinningen neer te zetten. Omdat verder alle teams wel punten hebben laten liggen is er ineens een klein gaatje ontstaan waarbij het wel opvallend is dat Berghuizen zich na de pittige nederlaag tegen NEO weer helemaal heeft opgericht en op het vinkentouw zit deze speeldag.

Het ziet er naar uit dat NEO weer in de vertrouwde opstelling aantreden en dat geeft een stuk stabiliteit in het team. In vergelijking met vorig jaar is “de bank” bovendien ook ijzersterk. Wie er ook ingebracht wordt, het team wordt er nauwelijks minder door. Met de wetenschap dat Bjorn en Salim ook te zijner tijd weer aan zullen sluiten heeft trainer Jan Willem van Holland goede alternatieven achter de hand. Ook dit jaar zou het wel eens zo kunnen zijn dat een team met weinig blessures en schorsingen het ver kan schoppen.

Voor komende zondag hopen we dat veel NEO-mensen de gang naar de Lutte zullen maken om het team te steunen in hun poging de eerste prijs van het seizoen binnen te halen. Net als alle andere wedstrijden begint men op sportpark de Stockakker in de Lutte ook om 14.00

NEO 2 heeft afgelopen zondag de vieze smaak van de forse nederlaag tegen koploper Rigtersbleek weggespoeld door tegen ATC 2 te winnen. Daarvoor was een bekerwedstrijd tegen Excelsior ’31 2 nipt verloren gegaan: 3-2. Komende zondag speelt het tweede thuis tegen de ervaren ploeg van de Tukkers 3 waartegen vorig jaar nog in de nacompetitie werd gespeeld.

 

Reacties