Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
09 september 2018

NEO kent bekerechec zonder weerga

Als een slechte generale leidt tot een goede voorstelling gaat NEO een geweldig seizoen tegemoet, maar op basis van de wanprestatie in de bekerwedstrijd tegen Enter is daar vooralsnog geen enkele reden toe. Gelukkig resteert het team van van Holland nog twee duels om het geschonden blazoen enigszins op te poetsen voordat op 23 september in Albergen de competitie van start gaat.

Natuurlijk miste NEO een aantal spelers, maar dat is geen enkel excuus voor de 2-7 thuisnederlaag tegen het zeer verdiend winnende SV Enter. Vijf van de zeven goals werden echter op een presenteerblaadje weggegeven en door de opponent, het moet gezegd, heel effectief uitgepakt.

Nadat NEO als eerste het aluminium raakte scoorde Enter via Brent Geels de 0-1. Toen René Nijenhuis uit een strafschop wegens hands 0-2 maakte leek NEO te ontwaken. Ron Spoler scoorde vlot 1-2 en Enter mocht de handen dichtknijpen dat er met een voorsprong werd gerust. NEO speelde voor de pauze niet eens zo heel slecht volgens coach van Holland, maar de slotpass was dusdanig slecht dat diverse goede mogelijkheden niet verzilverd konden worden.

Na de pauze moest de zaak worden rechtgezet. Niet dus. In no time brachten Arno Slagers en Remon Oremus op kinderlijk eenvoudige wijze de stand op 1-5 en kon het uitspelen van het tweede bedrijf beginnen. Pas nadat alweer Slagers en Geels de stand nog verder uitbouwden kon Ron Spoler met zijn tweede van de avond de stand op 2-7 brengen.

Exit bekertoernooi, maar dat is op zich niet zo erg. De manier waarop des te meer. Je kunt je afvragen of NEO überhaupt ooit een thuiswedstrijd met vijf goals verschil verloren heeft. Een mooie start van de oefencampagne met goede resultaten tegen drie tweedeklassers komt op deze manier in een heel ander daglicht te staan. Aan de andere kant zal dit duel voor het team ongetwijfeld een wake up call zijn richting de komende wedstrijden. Zulke incidenten kent elk team. En liever nu dan in de competitie zullen we maar optimistisch concluderen.

Dinsdagavond kan NEO de forse nederlaag verwerken als het opnieuw een tweedeklasser als tegenstander heeft. In Denekamp is SDC’12 om 20.00 de tegenstander. Zondag wacht dan met Sportlust Vroomshoop de laatste bekeropponent.

Foto met dank aan www.entersnieuws.nl

Reacties