Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
08 maart 2015

NEO koestert 3 belangrijke punten uit Fleringen

Voetbal kijken kan, los van het spelniveau, soms een uitermate prettige aangelegenheid zijn. In het gastvrije Fleringen konden de toeschouwers genieten van een heerlijke voorjaarszon en voor de NEO-mensen waren de uiteindelijke drie punten ook mooi meegenomen.

Dat NEO won was verdiend, want voetballend was de ploeg van Jan Willem van Holland de hele wedstrijd beter. Maar zoals al veel vaker is gebleken win je daar niet altijd mee. NEO speelde het eerste kwartier goed en dat leverde een aantal fraaie kansen op. Bas Smits en Pascal van Berkum konden geheel vrijstaand koppend niet tot scoren komen en ook Max Brunninkhuis had 2 uitstekende schietkansen die doelman Raymond Booyink echter niet in gevaar brachten. NEO had in die beginfase nog een paar mooie aanvallen in petto, maar de slotpass was steeds onnauwkeurig.

Na een minuut of 20 kwam Fleringen beter in het spel. De verslaggever van de thuisclub geeft het heel treffend aan: “Tegenstanders kunnen zich tegen Fleringen geen off-day permitteren”. En zo was het ook. Met veel strijd werd NEO bestreden en daaruit ontstonden een paar standaardsituaties die knap gevaarlijk waren. Bob Peterman zag echter dat de ballen niet binnen de palen kwamen. Op slag van rust kreeg Robin Oude Kamphuis nog een aardige kopkans, maar ook dat leverde geen treffer op. 0-0 bij rust, waar 0-2, maar ook een voorsprong van Fleringen mogelijk was geweest.

Na de thee had Kees Vreeswijk de wedstrijd in twee minuten kunnen beslissen. Na prima combinaties kwam hij 1 op 1 met Booyink, maar de NEO-aanvoerder bleek op beide momenten niet slagvaardig genoeg. Fleringen bleef op dezelfde manier tegengas bieden en NEO moest continu op zijn hoede blijven. De aanvallende intenties bleven echter: Job Ravelli schoot na een mooie actie net naast en Pascal speelde een tegenstander op de doellijn uit, maar had geen goede voorzet in huis. Ook Tim Bijker en Max vonden de Fleringse goalie op hun weg. De eerste kans ontstond na een erg mooie aanval. De tijd schreed voort en pas in de 40e minuut viel de beslissing. Pascal had, nu aan de linkerkant, een prachtactie in huis. Hij sloot die af met een scherpe voorzet die door Emiel Booyink in eigen doel werd gewerkt: 0-1

Fleringen rechtte nog één keer zijn rug en nadat Bob een mooie redding nodig had op een laag schot, kroop NEO in de slotseconde door het oog van de naald. Na een scrimmage schoot de thuisclub op de paal en in dezelfde aanval kopte Kees een kopbal van doelman Booyink(!!) van de lijn. Vlak daarna floot de goed leidende scheidsrechter voor het eind en kon NEO voor de tweede achtereenvolgende keer drie punten bijschrijven.

Pluspunten: veel beter veldspel dan tegen Vasse en ook veel meer kansen. Minpunten: nog steeds veel teveel kansen nodig om op voorsprong te komen.

In het knotsgekke 4A waren vandaag tal van verrassingen te noteren, waarbij de overwinning van Vasse in Enter met meest in het oog sprong.

NEO steeg slechts één plekje op de ranglijst, maar is een aantal ploegen wel wat dichter genaderd. Volgende week wacht er een enorme uitdaging. NEO gaat op bezoek bij koploper Reutum, waar thuis op nogal gênante wijze met 5-0 van werd verloren. Reutum won dit keer knap bij Borne en beschikt over een team met een enorm scorend vermogen.  Voor Jan Willem van Holland en zijn team een aardige taak om zich daar goed op voor te bereiden.  De aftrap op sportpark de Kottenbrei is om 14.00 uur. Tot dan!


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties