Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
05 oktober 2014

NEO komt tekort tegen de Tukkers

NEO 1 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door na de mooie overwinning tegen Oldenzaal daar geen vervolg aan te geven. De Tukkers uit Albergen was op de meeste punten de bovenliggende partij en stapte dan ook verdiend met een ruime overwinning van het veld.

Na nauwelijks 2 minuten was het al raak. De NEO-defensie liet Ruben Hulshof wel heel gemakkelijk scoren. Na 10 minuten had NEO op gelijke hoogte kunnen komen toen Bjorn Tijhuis een verkeerde terugspeelbal net niet voldoende aan kon raken om te scoren. Het werd echter kort daarna wel 0-2, toen Bauke Haarhuis vanaf 20 meter een vrije trap tot doelpunt promoveerde, waarbij het erop leek dat Tom Spitshuis niet helemaal vrijuit ging. Wat stelde NEO er tegenover? Twee behoorlijke kansen. Eerst had de doelman van de gasten geluk dat hij een schot van Max Brunninkhuis net kon stoppen en Pascal van Berkum kreeg een enorme kopkans, na een voorzet op maat van Max, maar hij zocht het doel veel te hoog. De aanvallen van de Tukkers bleven echter ook nooit van gevaar ontbloot.

Als……….

Als Tim Bijker de enorme kans na de pauze tot doelpunt had kunnen promoveren, had het wellicht nog kansrijk voor NEO kunnen worden, maar vlak voor de Tukkers-goalie schoot Tim helaas huizenhoog over. Nadat de Tukkers nog een enorme kans onbenut had gelaten had Steven Zonder pech dat zijn kopbal zo hard was dat de bal via de grond net over het vijandelijke doel stuiterde. Een greintje geluk was welkom geweest. Nadat Mathijs Klumpers nog verwoestend de paal had geraakt en Pascal zijn schot gestopt zag was het weer Bauke Hulshof die scoorde voor de vandaag in het geel-zwart spelende gasten. Een counter via de rechterkant resulteerde in een voorzet die over de verdediging zeilde. Hulshof stond vogelvrij, controleerde goed en schoot strak diagonaal in: 0-3.

NEO kreeg nog wel een paar kleine kansen via o.a. Mauro Lohuis en Pascal, maar de overwinning van de Albergenaren kwam nooit echt in gevaar. In tegendeel, want Tom had nog een paar voortreffelijke reddingen in huis, zodat het bij 0-3 bleef.

Zoals verwacht manifesteerde de Tukkers zich als één van de betere ploegen in de 4e klasse A, maar NEO bood vandaag veel te weinig tegenstand. De gasten waren voetballend beter, maar hadden ook een veel fellere wedstrijdinstelling en dat heeft NEO per se nodig om een goed resultaat te behalen. Zie de wedstrijden tegen Almelo en Oldenzaal.

Volgende week wacht de ontmoeting in en tegen Vasse. Die ploeg staat, samen met Sportlust, puntloos onderaan en zal er op gebrand zijn de eerste punten te pakken. Voor NEO een schone taak de vieze smaak van vanmiddag weg te spoelen. Ook in Vasse wordt om 14.00 afgetrapt. Er is geen betaald voetbal komende weekend, dus het zou leuk zijn als veel mensen het eerste komen steunen!

Reacties