Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
30 april 2017

NEO krijgt de kansen, maar Vogido de drie punten: 0-1

Vogido lijkt in een zetel op weg naar het kampioenschap in 3A. In een spannende wedstrijd waarin NEO het betere van het spel had en veel meer kansen kreeg bleek een goal van Bert Verschoor, halverwege de tweede helft, voldoende voor de overwinning. Trainer Jan Willem van Holland verzuchtte: “Wat kun je nog meer doen, behalve de kansen benutten”? Daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop, omdat NEO vooral met name voor rust erg goed speelde.

Waar je in de uitwedstrijd nog kon spreken van een redelijk gelijk opgaande wedstrijd was daar vandaag, met name voor rust, geen sprake van. Voor veel publiek en na een mooie minuut stilte voor de overleden Henny Olthof domineerde NEO de wedstrijd, stoorde vroeg en liet de koploper nauwelijks kansen op fatsoenlijke aanvallen.

Al na een paar minuten had Jochem Stam een schotkans, maar zijn inzet ging over. Ook de volgende mogelijkheid was voor NEO. Een vrije trap van Max Brunninkhuis viel achter de verdediging waar Steven Zonder de bal uit een moeilijke hoek net over kopte.

Halverwege de eerste helft ontdeed Pascal van Berkum zich van zijn tegenstander, snelde het strafschopgebied in en sloot af met een schuiver die de verste paal raakte. Helaas was er niemand om het laatste tikje te geven.

NEO bleef geconcentreerd aanvallen en na een half uur legde Jochem Stam de bal na een afgeslagen hoekschop terug op Max Brunninkhuis die net overschoot. Nog geen twee minuten later wist Tim Bijker tussen drie verdedigers in balbezit te blijven, maar zijn inzet ging luttele millimeters naast.

Nadat Vogido op de rand van buitenspel bijna gevaarlijk werd, maar dat door een foute balaanname teloor zag gaan waren ook de laatste twee kansen voor NEO. Eerst miste Pascal het overzicht door na een mooie actie de geheel vrijstaande Max over het hoofd te zien en in de slotminuut was Jochem dichtbij de 1-0. Na een prachtige pass van Steven Zonder schoot hij echter recht op doelman Versteeg. Ruststand derhalve 0-0 en daar mocht de koploper de handen mee dichtknijpen.

De tweede helft was in het begin erg rommelig. NEO kon moeilijk grip op de wedstrijd krijgen en pas na tien minuten ontstond de eerste kans. Jochem Stam kwam millimeters te kort op een voorzet van Pascal van Berkum. Dezelfde speler stond na een uur aan de basis van een grote kans. De pass op Max Brunninkhuis leek perfect maar de normaal zo trefzekere middenvelder schampte de bal slechts.

Voigido was wat dreigender dan voor de pauze vooral via de ingevallen rappe buitenspeler en de NEO-defensie moest steeds alert zijn, hetgeen ze goed af ging.

Wat volgde was een fase waarin NEO een aantal keren tot staan werd gebracht door doelman Scott Versteeg, een parallel met de uitwedstrijd. Eerst schoot Jochem fraai in, maar de doelman tikte de bal fraai weg en even later werd een mooie rush van Born Tijhuis niet tot doelpunt bekroond door een dito reactie van de sluitpost.

De mooiste aanval ontstond twintig minuten voor afloop. Een fraaie combinatie tussen Job Ravelli en Max Brunninkhuis eindigde bij Tim Bijker die Versteeg dan wel omzeilde, maar de bal ook naast de paal zag belanden. NEO kreeg ook talloze hoekschoppen, maar de kwaliteit daarvan was verre van optimaal om de Vogido-defensie te verontrusten.

Na zoveel kansen voor NEO kon je wachten op een kans aan de andere kant en die kwam ook en leverde meteen een goal op. De goede scheidsrechter negeerde een vlagsignaal en Bert Verschoor verzilverde de kans koel: 0-1. De wereld op zijn kop, maar daar maalde niemand om bij Vogido.

Jan Willem van Holland wisselde offensief. Met Kent Arslani en later Rogier Olthof kwamen er twee aanvallende krachten bij. Max Brunninkhuis was heel dichtbij de gelijkmaker maar Versteeg tikte de bal op de kruising. Uiteraard kreeg Vogido zeeën van ruimte en had daar vlak voor tijd bijna de 0-2 uit gemaakt, maar de bal huppelde voorlangs.

In de terecht ruim bemeten blessuretijd kreeg NEO nog een dot van een kans. De mee naar voren gestuurde Bas Smits raakte de bal totaal vrijstaand  bij de tweede paal helemaal verkeerd en de bal ging naast

Wat een prachtige dag had kunnen en moeten worden eindigde in mineur. Niet de beste ploeg had gewonnen, maar de koploper ging er lachend met de buit vandoor, omdat zij één ding deden wat NEO naliet…..scoren. Een euvel dat NEO vaker overkwam dit seizoen.

Het seizoen lijkt hiermee voorbij want Vogido zou nog twee keer moeten verliezen in drie wedstrijden en die kans lijkt nihil. Wat resteert voor NEO zijn wedstrijden tegen DSVD, dat bovenaan staat in de laatste periode, maar nog niet vrij van degradatiezorgen is. De laatste wedstrijd is tegen Victoria dat zich opmaakt voor de nacompetitie.

NEO 2 is nog wel kansrijk voor de titel Met nog één duel te gaan staat de ploeg van Ben van Rijn drie punten achter op koploper Bon. Boys dat komende zondag naar ’t Wooldrik komt.

Voor meer foto’s bekijk het album

Bekijk het fotoalbum

Reacties