Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
02 november 2017

NEO krijgt goed presterende promovendus Avanti op bezoek

Hoe verschillend kunnen trainers naar wedstrijden kijken. Waar Jan Willem van Holland de 4-2 overwinning NEO afgelopen zondag verdiend noemde meende DSVD-coach Leferink dat de thuisclub 90 minuten controle over de wedstrijd had gehad. Het is maar hoe je er naar kijkt. Feit is wel dat de overwinning, na de nederlaag tegen Barbaros, goed uitkwam. Ook bleek NEO over de nodige veerkracht te beschikken, want na een 2-0 voorsprong te hebben zien verdwijnen werd er in de slotfase toch een gaatje geslagen met de lastig te bespelen tegenstander.

Omdat Barbaros (dik bij Sc Enschede) en Suryoye (moeizaam bij Oldenzaal) ook weer wonnen blijft de derde plek NEO’s stek. Zondag zal Avanti, dat vierde staat, een aanval op die positie proberen te doen. Aan NEO een schone taak die af te slaan.

Avanti is een club die wel de nodige raakvlakken heeft met een NEO. Waar de andere clubs uit Glanerbrug de neiging hebben flink de boer op te gaan om hun selecties uit te breiden heerst er bij Avanti de nodige rust. Veel jonge spelers van de eigen club, net als NEO dus.

Een topperiode zo’n tien jaar geleden leidde tot drie Avanti-kampioenschappen op rij waardoor de club vanaf 2006-2007 zelfs drie seizoenen in de eerste klasse speelde. Dat niveau wist Avanti echter vast houden en in een paar jaar zakten de grensbewoners af naar de vierde klasse. Daar wisten ze een nacompetitie te overleven voordat de weg omhoog werd ingeslagen aan de hand van trainer en ex-Avanti-icoon Lars Weustink. Barbaros bleek vorig jaar te sterk, maar in de nacompetitie werd promotie naar de derde klasse alsnog bewerkstelligd.

Avanti verloor de openingswedstrijd op bezoek bij Sc Enschede, maar is sindsdien ongeslagen. Drie overwinningen (Reutum, Juventa en de Tukkers) en twee gelijke spelen (Oldenzaal en KOSC). Het gelijkspel tegen KOSC leek wat teleurstellend omdat Avanti niet in staat bleek de Ootmarsumse defensieve muur te slechten.

NEO moest op het natuurgras in Deurningen tot het uiterste gaan. Na een vlotte 2-0 voorsprong leek het een gelopen koers, maar een weggeven goal en een beauty strak in de kruising brachten beide ploegen op gelijke hoogte. In de slotfase waren het Pascal van Berkum en Ron Spoler die de balans toch in Borns voordeel deed doorslaan.

Zondag wacht de elf van Jan Willem van Holland tegen Avanti opnieuw een mooie uitdaging, waarna over twee weken de eerste periode wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen de Tukkers. Het weekend ertussen speelt NEO de eerste ronde van het bekertoernooi thuis tegen Oldenzaal, waartegen kort geleden ook al in de competitie werd gespeeld.

NEO 2 gaat tegen het iets lager geklasseerde BWO 2 proberen de punten thuis te houden. NEO VR1, de trotse koploper, gaat op bezoek bij Lemelerveld.

 

 

Reacties