Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
16 november 2017

NEO krijgt het andere zwart-wit, de Tukkers, op bezoek

Opnieuw een thuiswedstrijd voor NEO 1. Na het 2-2 gelijkspel tegen Avanti en het ruim gewonnen bekerduel tegen Oldenzaal is de Tukkers de tegenstander in de derde thuiswedstrijd op rij.

De Albergenaren maakten afgelopen week bekend dat de samenwerking met trainer Remco Weusthof na drie jaar zal stoppen en de club zal inmiddels op volle kracht op zoek zijn naar een opvolger.

De Tukkers verkeert in een lastige fase. Dat er voor de beker verloren werd van SVZW, daar zal niemand wakker van liggen. Drie competitiewedstrijden achter elkaar verliezen, dat is andere koek. Achtereenvolgens bleken Avanti, Juventa en Oldenzaal te sterk. Iets dat de Tukkers niet vaak gebeurt, zo leert de geschiedenis. De ploeg krijgt in verhouding tot vorige seizoenen veel goals tegen en voorin valt het kwartje telkens verkeerd.

Over geschiedenis gesproken, NEO kan de borst zondag nat maken. De Tukkers is een uiterst vervelende tegenstander voor NEO en de laatste jaren werd er nooit gewonnen. Vorig jaar behaalde NEO een schamel puntje door een gelijkspel in de thuiswedstrijd. Dat was heel wrang, want de Tukkers scoorde de gelijkmaker pas in de absolute slotfase, terwijl Robin Oude Kamphuis vlak ervoor nog de paal raakte. De uitwedstrijd in Albergen was een van de mindere potjes van NEO en de 1-0 nederlaag was terecht.

NEO speelde twee weken geleden dus gelijk tegen Avanti en dat was eigenlijk vooral te wijten aan een tamme eerste helft. Een dubieuze penalty en een defensief slippertje leverden een 0-2 stand bij rust op. Die achterstand kon pas in de slotfase worden gerepareerd en met wat geluk had het duel zelfs in winst kunnen worden omgezet, hoewel dat wellicht wat teveel van het goede zou zijn geweest.

Het bekerduel met Oldenzaal kende een basisopstelling die op vier plekken anders was dan de week ervoor. Het was mooi om te zien dat ook die formatie degelijk in elkaar stak. Het is een illusie om te verwachten dat je een seizoen lang zonder blessures dan wel schorsingen blijft en als je dan moeiteloos andere selectiespelers in kunnen passen geeft dat een goed gevoel.

De Tukkers zal zondag willen proberen de reeks nederlagen te stoppen en NEO wil heel graag de aansluiting met de top blijven behouden. In de eerste periode is de ploeg dan wel uitgespeeld, maar ook een goede klassering aan de eindstreep kan wat opleveren.

Hopelijk maken beide relatief jonge teams er een mooie wedstrijd van.

NEO 2 krijgt koploper Bon Boys op bezoek, een mooie uitdaging!

NEO VR1, nog zonder puntverlies gaat om 11.00 uur de strijd aan bij Marienheem dat vijf punten achterstand heeft.

Reacties